Lastetoetuse maksmine suvel ei katke

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rahakott. Foto on illustratiivne.
Rahakott. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Käes on aeg, kui paljud noored saavad peagi oma põhi- või keskkooli lõputunnistuse. Sotsiaalkindlustusamet tuletab meelde, et aasta algusest on perel lapsetoetusele õigus kuni lapse 19-aastaseks saamiseni, olenemata sellest, kas laps õpib või mitte.

Pärast lapse 19-aastaseks saamist jätkab sotsiaalkindlustusamet lapsetoetuse maksmist üksnes õppivatele keskhariduseta noortele kooli lõpetamiseni või õppeaasta lõpuni. Õppeaasta lõpuks loetakse 31. augustit.

Perehüvitiste valdkonna juht Pirjo Künnapuu selgitas, et varem tuli nendel juhtudel, kus laps lõpetas põhikooli, kuid edasi õppimise kohta info puudus, katkestada lapsetoetuse maksmine suvekuudeks. «Samuti ka neil juhtudel, kui laps oli õppeaasta lõpuks kooli nimekirjast välja arvatud. Juhul, kui sügisel laps õpinguid jätkas, maksime toetuse suvekuude eest perele tagasiulatuvalt sügisel,» lisas Künnapuu.

«Alates selle aasta algusest ei ole aga enam lapsetoetuse saamine seotud lapse õppimisega. See tähendab, et jätkame ülaltoodud juhtudel toetuse maksmist sujuvalt, kolmekuulise vaheta ka pärast kooliaasta lõppu.»

Kokku maksab sotsiaalkindlustusamet perehüvitisi ligi 172 000 perele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles