Tanel Leok sai MM-etapil 16. koha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Tanel Leok Lätis krossirajal
Tanel Leok Lätis krossirajal Foto: MXmania

Motokrossi maailmameistrivõistluste kaheksas etapp leidis aset Lätis Kegumsi krossirajal.

Pühapäevane võistluspäev algas EMX125 klassi teise sõiduga. Kahjuks tabas ebaõnn teiste seas ka noort Sõmerpalu klubi motomeest Sebastian Leokit, kes stardis kukkus ja viimaseks jäi. Rajal lähenes ta edukalt punktikohale, kuid sõidu lõpetas mootorratta tehniline rike.

Etapi kokkuvõttes teenis ta Eesti sõitjatest siiski ainsana punkte. Nelja punktiga sai Sebastian etapi kokkuvõttes 20. koha.

Järgmisena tulid rajale oma teiseks sõiduks EMX250 klassi võistlejad ja meie suurim lootus seal oli Meico Vettik, kes tuli sarnaselt päev varem peetud avasõidule kaheksandaks. Oma parima sõidu sarjas tegi Sõmerpalu klubi mees Kaarel Tilk, kes parimal hetkel 15. kohal oli. Sõidu lõpus ta väsis ja jõudis finišisse 17. kohal.

Etapi kokkuvõttes tuli Vettik 27 punktiga kaheksandale kohale ja Kaarel Tilk 4 punktiga kahekümnendaks.

MXGP klassi avasõidus tegi meie meestest parima stardi Hardi Roosiorg, kes aga esimeste ringidega langes 21. kohale. Finišisse jõudis ta parima eestlasena 18. kohal. Punktikohale tõusid lõpuks ka Tanel Leok ja põlvamaalane Andero Lusbo. Leok jõudis finišisse 19. kohal ja Lusbo 20. kohal.

Teiseks võistlussõiduks oli rada muutunud, kuna vahepeal sadas vihma. Rasked olud on Leokile alati hästi sobinud. Start õnnestuski Leokil väga hästi ja ta oli stardisirgel esimeste seas. Kahjuks läks avakurvis kitsaks: Leok sõitis konkurendiga kokku ning kukkus ja langes viimasele kohale.

Paari ringiga tõusis Leok 18. kohale, olles sel hetkel meie meestest juba parimal positsioonil. Tagant tulles oli ta kõvasti pori saanud ning üsna kiirelt tuli prillid eest visata. See kiirust ei mõjutanud ja poolel sõidumaal tõusis Leok kolmeteistkümnendaks. Seda positsiooni hoidis ta sõidu lõpuni. Väga head sõidud tegid ka Roosiorg ja Lusbo. Roosiorg tõusis lõpuks 15. kohale ning Lusbo tuli finišisse 17. kohal.

Etapi kokkuvõttes tuli Leok kümne punktiga 16. kohale, Roosiorg sai üheksa punktiga 18. ja Lusbo viie punktiga 22. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles