KIRI: Valga haigla tegi lastele õpetliku ja lõbusa kingituse

, lastearst
Copy
Aasa Põder
Aasa Põder Foto: Arvo Meeks

Valga haigla korraldas tänavuse lastekaitsepäeva puhul tõsise peopäeva. Haigla rohealal ootasid lapsi tegevuspunktid ja einelaud. Kutse ettevõtmisel osaleda said Valga lasteaiad ja koolid. Üritusele registreerus ligi kolmsada last, kes tulid 15–20-liikmeliste gruppidena koos oma õpetajatega.

Piduliku õppepäeva peaorganisaator oli ülemõde Tiina Tuhkanen-Kostrova, aga kaasa lõid kümned haigla töötajad eesotsas haigla juhataja Apo Ojaga. Tema hoolitses laste lõunaeine eest, jagades haigla köögis küpsetatud maitsvaid pannkooke. KIVA ehk kiusamisvastase programmi tiim korraldas mänge, lapsi lõbustasid ka maskott Nublu ja Lõvi Leo.

Tegevuspunktides rääkis füsioterapeut liikumisest, logopeed tegi kõnet arendavaid harjutusi, naiskodukaitsjad aga jagasid selgitusi, kuidas kriisis toime tulla. Punase Risti esindus õpetas esmaabi andma, huvilisi juhendas kohalike punaristlaste eestvedaja Hele Heletäht. EMO tutvustas oma traumaraami. Väljas olid alarmsõidukid, lapsed said istuda kiirabiautos.

Lastearst Maire Reinsalu rääkis viirustest, hammaste pesemisest ja kätehügieenist. Proviisor Elle Sepp näitas «võluplaastreid» ja rääkis ravimiohutusest ja sellest, miks vanaema juures ei tohi kõike väikest, ümmargust ja ilusat suhu pista. Ülemõde Tiina Tuhkanen-Kostrova jagas õpetusi vaimse tervise nurgas ja mina rääkisin tervislikust toitumisest.

Korjasin üritusele oma aiast kaasa kõike, mis praegu kasvab-õitseb ning sobib teeks või muuks joogiks ja salatiks. Sirelivesi oli paljudele uudis. Lapsed nägid, kui rikkalik on meie kodune aed juba praegu, oska ainult tunda ja kasutada. Nii vajalikku, asjalikku, õpetlikku ja samas lõbusat päeva pole ma ammu näinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles