Luhamaal avaneb võimalus joosta piiritsoonis

BNS
Copy
Kas trass jõuab ka piiritarani, selgub jooksmise käigus.
Kas trass jõuab ka piiritarani, selgub jooksmise käigus. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna prefektuur korraldab 18. juunil Luhamaal piirijooksu, mille trass kulgeb osaliselt piiritsoonis, kuhu inimesed muul ajal ei pääse.

9 kilomeetri pikkune ja 5,5 kilomeetri pikkune rada kulgevad kruusateedel piiritsoonis ning Setomaa külavaheteedel. Trass läheb osaliselt läbi alalt, kuhu tavaline inimene muul ajal ei pääse. Minidistants ja mudilaste jooks kulgevad Luhamaa külakeskuse juures ning piiritsooni ei lähe.

Päeva jooksul saab võistluskeskuses tutvuda politsei- ja piirivalveameti töötajate tööga, teenistuskoertega aega veeta ning kergemat tehnikat vaadata. Piirivalvurid panevad vaatamiseks välja piiriposti ja hoiatussildid. Samuti saab piirivalvuritelt küsida nende töö ja piiri kohta. Kohal on ka piirivalve abipolitseinikud, kes valmis oma tegemisi tutvustama.

Kes soovib vabatahtlikuna riigipiiri valvamisse panustada, saab kohapeal täita abipolitseinikuks astumise ankeedi.

Võistluskeskus avatakse Luhamaa külakeskuse laululaval kell 14. Start 9 kilomeetri jooksule antakse kell 15, 5,5-kilomeetrisele jooksule ja kõnnile kell 15.15. Kell 16 antakse start 1,5 kilomeetri pikkusele minidistantsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles