Bigbänd pani rahva Valgas jõe ääres jalga keerutama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy

Valga-Valka kaksiklinna festivali osana sai Valgas Pedeli jõe ääres Ramsi veski juures teoks ka Piirilinna Bigbändi kontsert.

Publikut oli kuulama tulnud omajagu, nii Eesti kui ka Läti poole pealt. Oli neid, kes korraks tulid, seisatasid ja edasi läksid. Aga oli neidki, kes kogu kontserdi ära vaatasid. Ja oli ka neid, kes puhkpillimuusika saatel veidi rohtunud platsil mõne uhke tantsupoognagi tegid. Üks veidi ebakindlal sammul liikunud noorhärra üritas aga pillimeestega keset esinemist juttugi teha.

Kontserti juhtis kollektiivi liider Jose Antonio Page Ramirez, kes veidi humoorikalt teatas, et kuigi publikus on ka hulk lätlasi, nad sedapuhku läti keeles siiski ei laula. Ka eesti keeles eriti mitte.

Pigem kõlasid džässiklassikasse kuuluvad inglisekeelsed lood või instrumentaalpalad. Eesti keeles kõlas Kaidi Kuuse suurepärases esituses Uno Naissoo "Must mees", mis paljudele muusikasõpradele tuttav Els Himma repertuaarist.

Eriliselt nauditavaks tegid kontserdi pillimeeste soolod, millega näideti oma võimekust ja omavahel ka muusikalist duelli peeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles