GALERII Arenduskoja toel on Mulgimaale panustatud 6,5 miljonit eurot

LEPM
Copy

Mulgimaa Arenduskoja liikmed võisid vastavatud Mulgi Elamuskeskuses neljapäeval rahulolevalt tõdeda, et piirkonda on viimase kümne aastaga nende toel investeeritud üle kuue miljoni euro.

Pidulikul koosviibimisel arutati Mulgimaa Arenduskoja mõju Mulgimaa käekäigule, kuulati Leader toetuse kasutamise edulugusid Kaasiku talu loomaaia ja Metsaguru aiandi näitel ning anti üle Mulgi märgi tunnustahvlid neljale Mulgimaa ettevõtjale - Karu Kombucha, Ää Süük, Mäe-Koda kohvik, KMO Ehitus. Keskööni kestnud koosviibimisel pakkus muusikalisi elamusi Karl Madis ja Karavan ning maitseelamusi Mulgimaa ettevõte Malmizza.

Aastatel 2014-2023 esitati üle terve Mulgimaa kokku 424 projektitaotlust, millest rahuldati 275 ja mis rahaliselt tähendab 4,1 miljoni euro suurust toetuste mahtu. Kui lisada toetustele juurde veel ka taotlejate panustatud omaosalused, kujuneb Mulgimaa Arenduskoja vahendusel ja taotlejate ellu viidud ettevõtluse, kogukondade ning avaliku sektori arengupanuse kogumahuks ligi 6,5 miljonit eurot.

Mulgimaa Arenduskoja juhatuse esimees Maido Ruusmann märkis, et lisaks taotlusvoorude miljonitesse ulatuvale rahalisele panusele Mulgimaa arengusse on tegevusgrupi suureks kasuks ka erinevate sektorite ühendamine ja ühtsete arengusammude planeerimine. Tegemist on ainukese arendusorganisatsiooniga Mulgimaal, milles löövad mulkide elu edendamiseks võrdselt kaasa kõigi kolme sektori esindajad.

MTÜ Mulgimaa Arenduskoda on ajaloolise Mulgimaa - Mulgi, Viljandi ja Tõrva - territooriumil tegutsev Leader tegevusgrupp, millel on kokku 102 ettevõtlus-, kolmanda ja avaliku sektori liiget.

29. mail kinnitas Mulgimaa Arenduskoja üldkoosolek uue perioodi tegevuste strateegia, mille taotlusvoorud avanevad eeldatavasti tuleva aasta esimeses pooles. Uue perioodi toetusteks eraldatav eelarve on eeldatavalt 2,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles