Valga koolis vahetub õppedirektor

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valgamaa kutseõppekeskuse uus õppedirektor Erni Ajaots
Valgamaa kutseõppekeskuse uus õppedirektor Erni Ajaots Foto: Meelis Veemees/Valgamaa Kutseõppekeskus

Valgamaa kutseõppekeskuses alustas tööd uus õppedirektor, ametit asub kandma varasem Kehtna kutsehariduskeskuse õppeosakonna juhataja Erni Ajaots. Kutseõppekeskuse senine õppedirektor Valdek Rohtma suundus tööle haridus- ja teadusministeeriumisse.

Ajaots toob Kesk-Eestist Valgamaale kaasa nii 27 aasta jagu praktilisi kogemusi kutseharidusest kui Tallinna Ülikoolist ja Tallinna Tehnikaülikoolist haridusteaduste magistrikraadiga omandatud teadmised. Nii on Ajaotsal selge vaade eesmärkidest, mida soovib Valgamaa kutseõppekeskuses ellu viia.

«Kuna nii tööturg ja tööandjate kui õpilaste ootused on muutunud, peab nüüdisaegne kutseharidus olema järjest paindlikum, et arvestada nii õppurite kui tööandjate vajadustega,» sõnas Ajaots. «Ühest küljest saame mitmekülgse ja paindliku õppekorraldusega vähendada nende õpilaste hulka, kelle haridustee ühel või teisel põhjusel katkeb, teisalt saame edasi arendada ja senisest veelgi laiemalt pakkuda töökohapõhist õpet ehk koolitada neid, kel tööandja ja ametikoht juba olemas.»

Kui Ajaotsa sihid on seotud ennekõike kutsehariduse edendamisega, siis möödunud sügisel Valgamaa kutseõppekeskuses käivitunud Videviku akadeemia üldhariduse õppesuuna koordineerimise võtab üle kaugõppe logistik Airi Illak.

«Videviku akadeemia sai käivitatud, et pakkuda koolis lisaks kutseõppele võimalust lõpetada pooleli jäänud põhi- või keskharidus. Eelmisel aastal võtsime vastu 78 õpilast, kellest esimesed saavad juunikuus lõputunnistuse,» selgitas Valgamaa Airi Illak. «Kuna suur osa videvikuõppuritest on juba töö- või pereinimesed, oleme õppetöö korraldanud paindlikult ning iga õppuri elukorraldusega arvestavalt. Noorim uuel suunal õppijatest oli sel õppeaastal 17-aastane ning vanim 50-aastane. On selge, et nende vajadused ja võimalused erinevad ning kool saab pakkuda individuaalseid lahendusi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles