Otepää vineeritehases puhkes põleng

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Eesti suurima vineeritootja UPM-Kymmene Otepää tootmiskompleks.
Eesti suurima vineeritootja UPM-Kymmene Otepää tootmiskompleks. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Teisipäeval veidi pärast kella 11 puhkes põleng UPM-Kymmene Otepää vineeritööstuses. Häirekeskusesse helistaja sõnul tuli katuse alt suitsu, kuid leeki näha ei olnud.

Kuna tegu on tootmisettevõttega, anti väljakutsele tavalisest kõrgem prioriteet ning esialgu oli põlengupaika valmis startima lausa 18 päästemasinat.

Kella 11.50 paiku ütles päästeameti kommunikatsioonijuht Andra Väärtmaa, et väga suure tulekahjuga siiski tegu pole ning õige pea pärast väljakutse saamist alandati ka päästesündmuse raskusastet ja osa esialgu väljasõidukorralduse saanud brigaade võis ka tagasi saata.

«Põleng oli hoone välisseinas, mistõttu avati selle konstruktsioone. Kõrgemate plekkpaneelide avamiseks kasutati ka kohapealse tõstuki abi, sest tootmishoone kõrgus oli umbes kümme meetrit,» selgitas ta.

Väärtmaa lisas, et kõik süttinud tehasehoones sees olnud töötajad katkestasid põlengu puhkedes oma töö ja tulid hoonest välja. «Kannatada keegi pole saanud,» lisas kommunikatsioonijuht.

Sündmuskohal tegutsesid Elva, Otepää ja Võru kutselised päästjad ning Rõngu vabatahtlikud. Kustutustööde aktiivne faas lõppes kell 12.25.

Põlengu põhjuseid uurides selgus, et hakkepurusti ruumis oli eelnevalt teostatud töid elektrilise lihvijaga, millest tekkinud sädemed süütasidki välisseina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles