Ajalooline mõisa sõidutall saab uue katuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Helme mõisa sõidutalli uuendustööd
Helme mõisa sõidutalli uuendustööd Foto: Raindesign OÜ

Helme mõisa sõidutallis tegutsev puiduettevõte RainDesign täidab Tõrva vallale antud lubadust ning on alustanud hoone katuse vahetamisega.

Ettevõte ostis hoone Tõrva vallalt 2020. aasta sügisel enampakkumise teel ning lisaks makstud ostuhinnale oli ostjal kohustus vahetada viie aasta jooksul hoone katus. Suures osas finantseerib katusevahetustöid muinsuskaitseamet, sest hoone on arvel kinnismälestisena. Tööde teostaja on Tarva-Ehitus.

Tõrva vallavolikogu esimees Maido Ruusmann väljendas heameelt, et pikalt kasutuseta valla käes seisnud hoone Helme alevikus on saanud omale hea peremehe, kes sisutegevusega pakub tööd kohalikele, samas on hoonele andnud uue väljanägemise. «See on üks näidetest, kuidas vald saab aidata kaasa piirkonna ettevõtluse edendamisele - omale mittevajalikud hooned ja maad võõrandada ettevõtluse arenemiseks,» lisas Ruusmann.

Helme alevikus on peremeest ootamas ka mõisahoone, mille tulevasel ostjal lasub samuti kohustus teha lisainvesteeringuid ehk rekonstrueerida mõisa katus, fassaad, vihmaveesüsteemid ja avatäited nelja aasta jooksul ostu-müügi lepingu sõlmimisest.

Raindesigni omaniku Rain Ode sõnul on Helme ruumide kasutusele võtmine lahendanud suure ruumikitsikuse.

«Kui enne oli ettevõtte kasutada 200 ruutmeetrit, siis praegu kasutame lisaks 700 ruutmeetrit pinda. Oleme saanud soetada paremaid ja suuremaid seadmeid, et pakkuda kvaliteetsemat toodangut ning paranenud on transpordi juurdepääs,» rääkis Ode ning tõi välja sujuva koostöö Tõrva vallaga.

Aastaid tühjana seisnud hoone polnud koheselt kasutamisvalmis, vaid ettevõte on teinud ka väiksemaid investeeringuid. «Et kompleks pole tüüpiline tööstushoone ja asub vahetult kortermajade kõrval, siis oleme panustanud ka kinnistu heakorda, et mitte riivata kohaliku elaniku silma.»

Raindesign on kodugaraažist alguse saanud ettevõte, mille peamine tegevusala on disainmööbli, laste aktiivsusmänguasjade ja majapidamise toodete valmistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles