Purunesid nii isiklikud kui Eesti rekordid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Naiste esisprinterit Õilme Võrot lahutab nüüd Eesti rekordist vaid seitse sajandikku.
Naiste esisprinterit Õilme Võrot lahutab nüüd Eesti rekordist vaid seitse sajandikku. Foto: Marko Mumm / Eesti Kergejõustikuliit

Kergejõustiku Eesti karikavõistlustel Pärnus püstitati hulk isiklikke rekordeid ja mitu Eesti noorte­rekorditki. Eriti särava etteaste tegi aga Võru klubi Lõunalõvi sprinter Õilme Võro.

Tiina Toropi õpilane kärpis oma 100 meetri tippmargist 12 sajandikku, joostes 11,42. Ksenija Baltale kuuluvast Eesti rekordist lahutab teda nüüd vaid seitse sajandikku.

«Teadsin, et rekordiparandus tuleb, aga et see nii suur on... Seda ma pigem ei osanud oodata,» rääkis vigastuste­vabalt treenida saanud Võro rahvusringhäälingule.

Eesti tippmark õhus

Lõunalõvi treener Heini Allikvee usub, et Võro on juba praegu võimeline ka Balta rekordi üle jooksma. «Ainult õnne on vaja, sealhulgas tuulega.»

Allikvee ootas Võrolt võitu ka 200 meetri distantsil, seal aga jäi võrulanna teiseks. Küll tulid klubile esikohad naiste teivashüppes ja tüdrukute kõrgushüppes. Need võitsid vastavalt Miia Tillmann ja Kaisa Kuragin. Lisaks sai Tillmann 100 meetri tõkkejooksus kolmanda koha. Kui tõkkejooksus oli tal vastaseid rohkesti, siis teivashüppes oli ta ainus võistleja.

«Seal ongi konkurentsi vähe. Mõni tugev sportlane, näiteks Marleen Mülla, on ka välismaal treenimas. Arengule hõre konkurents kasuks ei tule,» tunnistas Allikvee.

Seevastu tüdrukute kõrgushüppes oli konkurents sedavõrd tihe, et kõik esikolmikusse jõudnut said kirja tulemuse 1.71. «Kaisal õnnestus võistlus väga hästi ja võit tuli isikliku rekordiga,» oli treener rahul.

Veel jõudis Lõunalõvi esindajatest esikolmikusse poiste kõrgushüppes teiseks tulnud Kristen Robin Mast. Oli aga neidki, kes napilt sealt välja jäid. Nii oli meeste teivashüppes neljas Martin Paakspuu, poiste 110 meetri tõkkejooksus Steven Leppoja ja poiste kuulitõukes Theodor Krull. Nii Leppoja kui Krull teenisid ka teise esikuuikukoha: Leppoja oli kuues 100 meetri jooksus ja Krull odaviskes. Andres Veidner sai sama koha poiste kettaheites.

Lõunalõvi treener Heini Allikvee usub, et klubi esisportlane on juba praegu võimeline ka Balta rekordi üle jooksma.

Uue Eesti U18 vanuseklassi rekordi 7.06,58 püstitas aga tüdrukute 2000 meetri takistusjooksus Tõrva spordiklubi Viraaž esindaja Bianka Uhtjärv. Klubi eestvedaja Viljo Grauding ütles, et väga ootamatu selline supertulemus polnud. «Bianka on päris hästi arenenud ja oli vaid aja ja vormistamise küsimus, millal see tuleb.»

Rõõmu tegi Graudingule ka klubi esindaja Romet Kivi teine koht meeste neljasaja meetri jooksus. «Tema tulemus 48,65 oli üle poole sekundi varasemast isiklikust rekordist parem. Ega koht polegi nii tähtis, olulisem on isiklik areng.»

Odaviskes sai Kivi kuuenda koha. «Aga seal olid keerukad tingimused, eriti tuule poolest,» nentis Grauding.

Kolmanda esikolmikukoha tõi Viraažile Katre Marit Liiv, kes oli naiste odaviskes teine. «Lootsin, et ta viskab 50 meetrit täis,» nentis Grauding. Liivi oda lendas aga 48.28. Naiste odaviskes mahtus esiviisikusse veel kaks Valgamaalt pärit sportlast. Kolmas oli kunagi Valga klubi Maret-Sport esindanud, nüüd Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi eest võistlev Kadi Kaart. Viies oli Tõrvast pärit Audentese spordiklubi esindaja Mirell Luik.

Valga klubile hulk teisi kohti

Valga klubi Maret-Sport esindajad saavutasid aga suisa neli hõbedamaigulist kohta, Carmen Rääk oli teine naiste 3000 meetri takistusjooksus, Kristella Tiri tüdrukute kuulitõukes. Tanel Visnap oli teine meeste 100 meetri jooksus ja kaugushüppes, 200 meetri jooksus sai ta viienda koha.

Napilt jäid Valga klubi esindajatest esikolmikukohata meeste 3000 meetri jooksus neljandaks tulnud Markko Gerassimov, meeste kolmikhüppes sama koha teeninud Roman Tanin ja tüdrukute 2000 meetri takistusjooksu neljas Annabel Kaas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles