Logistikud pääsesid tagasi Eestisse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Täna kell 11.30 algas Saatse piiripunkti juures Eesti-Venemaa piiriesindajate kohtumine. Kaks üleeile piiril kinni peetud politsei- ja piirivalveameti (PPA) logistikut on tagasi Eestis.

Kohtumine piiripunkti juures kestis veidi üle tunni.

«Rõõm on teatada, et äsja lõppes Saatse piiripunkti juures Eesti ja Venemaa piiriesinduste kohtumine ning kaks meie logistikabüroo töötajat on õnnelikult Eestimaa pinnal tagasi,» ütles PPA Lõuna prefekt Vallo Koppel.

«Meil on sellest juhtumist palju õppida, et oskaksime paremini hoida oma inimesi, kes töötavad igapäevaselt vahetult piirijoonel. Täna, siin ja praegu oleme aga lihtsalt rõõmsad, et kaks head meest on tagasi kodus. Tänan kõiki, kes kaks päeva selle lahenduse nimel töötasid,» ütles PPA peadirektor Egert Belitšev.

Eestit esindas tänasel piiriesinduste kohtumisel neljaliikmeline delegatsioon: delegatsiooni juht, piirisekretär, piiriesindaja abi ning tõlk. Delegatsiooni juhtinud piiriesindaja Urmas Elmi sõnul ei olnud delegatsioonide vahel juhtumi osas erimeelsusi.

«Kohtumine oli töine ning korrektne. Meil ei olnud erimeelsusi, mis juhtus, miks juhtus ja milline peaks olema lahendus,» sõnas Elmi. «Kõik olid nõus, et hooldustöid ette valmistanud logistikud sõitsid Venemaa territooriumile inimliku eksimuse tõttu. Venemaa piirivalve määras kummalegi mehele rikkumise eest trahvi 3500 rubla.»

Täna Eestisse tagasi saanud logistikud avaldasid kahetsust, et olid ATV-ga kogemata valele teele keeranud. Nende tervis on korras, neid koheldi meeste endi kinnitusel Venemaa poolel korrektselt. Pärast Eestisse tagasijõudmist läksid mehed oma lähedaste juurde puhkama.

PPA logistikud olid esmaspäeva pärastlõunal Setomaal Saatse piiripunkti juures tutvumas piirilõiguga, kuhu kavandatakse hooldustöid.

Kolmest logistikust kaks, 61- ja 57-aastased mehed, sõitsid piiripunkti juures ekslikult ATV-ga Venemaa territooriumile. Venemaa piirivalvurid pidasid mehed veidi enne kella 15 piiripunkti juures kinni.

Logistikud olid piiripunkti juures liikumiseks ekslikult valinud Eesti poolele jääva asfalttee asemel Venemaa poolel asuva patrulltee. PPA töötajad olid kinnipidamise ajal mõni meeter Venemaa poolel.

Kinnipidamisel PPA töötajad vastupanu ei osutanud ning Venemaa piirivalvurid nende suhtes jõudu ei kasutanud.

Kaks kinnipeetud PPA logistikut ei olnud politseiametnikud vaid töölepingulised töötajad. Nad olid piiri hooldustöid ette valmistamas erariietes ning ilma erivahenditeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles