Kümnevõistleja Karel Tilga: eesmärk on võita medal, muidu pole mõtet tippsporti teha

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Kümnevõistleja Karel Tilga Valgamaal Puka staadionil, kus sai alguse tema sportlaskarjäär.
Kümnevõistleja Karel Tilga Valgamaal Puka staadionil, kus sai alguse tema sportlaskarjäär. Foto: Arvo Meeks

Kui Valgamaalt Pukast sirgunud kümnevõistleja Karel Tilgaga Puka staadionil kokku saame, on tal seljataga paar päeva tagasi läbi tehtud kahepäevane mõõduvõtt Austrias Götzises. «Tavaliselt umbes nädala võiks täiesti rahulikult võtta,» vastab kahemeetrine vägilane küsimusele, kui kaua taastumine pärast säärast suurt pingutust aega võtab.

«Aga kuna tegin sel kevadel kaks kümpi (kümnevõistlus – toim) suhteliselt lähestikku, siis seekord võib-olla natuke pikemalt: nädal täiesti puhkust ja seejärel hakkan vaikselt liigutama.»
Nii et päev pärast võistlust ta trenni ei läinud. «Jalad olid kanged ja nautisin puhkust, olin natuke laisk,» muigab tippsportlane. «On ju öeldud, et trenni oskavad kõik teha, aga puhata tuleb ka osata. Efektiivselt.»

Mainekal Götzise kümnevõistlusel 8403 punktiga neljandaks tulnud Karel Tilga märgib, et seekord oli tulemus pigem olulisem kui koht. Õigemini oli kõige tähtsam tervena lõpuni teha ja kõrgetasemeline võistlus kirja saada. «Ja see on alati meeldiv, kui vähemalt ühel alal tuleb isiklik rekord. Seekord tuli neid kolm,» lisab ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles