Rõuge kirikutorn muutus maailma päästvaks põgenemistoaks

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Treffneri gümnaasiumi 11. klassi lõpetanud Miia Isabel Anipai sõnul aitab kirikutornis mängu korraldamine tema kodukandi kirikule tähelepanu tõmmata.
Treffneri gümnaasiumi 11. klassi lõpetanud Miia Isabel Anipai sõnul aitab kirikutornis mängu korraldamine tema kodukandi kirikule tähelepanu tõmmata. Foto: Arved Breidaks

Tartu Treffneri gümnaasiumi õpilased tegid Rõuge kiriku torni läbi nelja korruse ulatuva põgenemistoa, kus mängijail tuleb ülesandeid lahendades leida üles ja maha nottida Tõnu – maailma üle võtta plaanitseva tehisintellekti emaplaat*.

Kellatorni ülemisele platvormile viivate järskude treppide astmed on servast üksjagu ümaraks kulunud ja kuigi otseselt kõrgelt kukkumise võimalust siin pole, otsib käsi üles turnides käsipuust toetust. Praegu palutakse siin pilti mitte teha, et põgenemistoa tulevased läbitegijad ei saaks põhjendamatut eelist nende ees, kes siin tehisarust nimega Tõnu juba jagu on saanud või vähemalt tema maailmavallutuslikud plaanid nurjanud on.

«Oleme arvestanud läbimängimise ajaks tund või tund ja veerand, kuid on läinud ka kaks tundi,» ütles Treffneri gümnaasiumi 11. klassi lõpetanud Miia Isabel Anipai. Rõuge tüdruk on üks neljast Treffneri gümnasistist, kes kamba peale Rõuge kiriku torni omapärase põgenemistoa valmis nuputasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles