GALERII Räpinas näeb näitust «Alice Imedemaal»

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Räpina koduloo- ja aiandusmuuseum ootab külastama Made Balbati näitust «Alice Imedemaal».

Lewis Carrolli legendaarne lugu «Alice Imedemaal» ilmus esimest korda 1865. aastal. Nüüdseks juba ajatuks klassikaks saanud lasteraamat ei paelu üksnes väikeseid lugejaid, vaid on oma satiirilise ja vaimuka mõttemaailma ning mänguliste seiklustega ka täiskasvanud lugejate lemmik.

Raamatu peategelane Alice järgneb küülikule auku ning satub isemoodi fantaasiamaailma, kus teda ootavad kohtumised Irvik Kassi, Hertsoginna, Unihiire, Kübarsepa ja Märtsijänesega. Tüdruku seiklused sel imedemaal on veidrad, kuid õpetlikud ja põnevad.

Eesti keeles on ilmunud «Alice Imedemaal» raamatust mitu versiooni. 2021. aastal ilmunud uustrükis annab eesti kunstnik Made Balbat oma võrratute piltidega Alice’i loo tegelastele uue elu ning viib lugeja koos Alice’iga seiklema imelisele võlumaale, teatas Räpina koduloo- ja aiandusmuuseum.

«Selle raamatu illustreerimine oli minu jaoks nagu minek tagasi lapsepõlve,» ütles Made Balbat. «Sain võimaluse heita pilk läbi väikese ukse ning näha Imedemaad koos kõikide tema võrratute tegelastega. Olen selle kogemuse eest lõpmata tänulik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles