VIDEOLUGU Ääremaa traagika ja koomika Siibri küla näitel (2)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Suvelavastus «Ääremaal» räägib loo keskeas maainimestest, kes on Eestis muutunud otsekui nähtamatuks. Mehe rollis Tarmo Tagamets ja naise osa mängib Marika Barabanštšikova.
Suvelavastus «Ääremaal» räägib loo keskeas maainimestest, kes on Eestis muutunud otsekui nähtamatuks. Mehe rollis Tarmo Tagamets ja naise osa mängib Marika Barabanštšikova. Foto: Arved Breidaks

Ihamaru kõrtsihoones Põlvamaal jõudis laupäeval lavale Urmas Lennuki suvelavastus «Ääremaal». See toob kaugel maakohas elava mehe ja naise ning nende ellu ootamatult ilmuva olendi läbi vaatajate ette Eesti äärealade elu traagika ja koomika.

«Lugu räägib inimestest, kes on riigi silmis nähtamatuks muutunud, kes ongi ära peidetud kaugele metsade ja põldude vahele,» rääkis tüki autor ja lavastaja Urmas Lennuk. «Neil kahel tegelasel, kes on peategelased, ei ole isegi nime. Armastus hakkab 30–40 aastaga tolmuma ja see kõik lõppekski hästi nukralt, aga sinna tuleb üks olend, üks haigur, kes äratab nad hetkeks üles.»

Mehe ja naise elu kauges Siibri külas käib sissejuurdunud rada: mees rassib päevast päeva eluvõitluse rindel ning koduseinte vahele jäänud naine näib igatsevat millegi järele, millest tal endalgi vist selget ettekujutust pole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles