Regionaalmaasika auhind tuli ka Valga- ja Põlvamaale

BNS
Copy
Aclima OÜ juhatuse liige Maive Saarepera
Aclima OÜ juhatuse liige Maive Saarepera Foto: Arvo Meeks

Regionaalministri välja antava Regionaalmaasika auhinna pälvisid tänavu viis kohaliku elu edendajat ja hoogustajat, teiste seas Valga ettevõte Aclima OÜ ja Põlvamaal tegutsev Lutsu teater.

Regionaalauhinna pälvisid mahetoitu väärtustav Lääne-Virumaa Leader tegevusrühm MTÜ Partnerid, spordiriideid tootev Valga ettevõte Aclima OÜ, klaasvahtkillustikku tootev Järvakandi ettevõtte Green Gravels OÜ, Põlvamaal Lutsu külas tegutsev Lutsu Teater ja Saaremaa Toidufestival. Auhinnasaajaid tunnustati Eesti klaasikunstniku Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga.

Regionaalminister Madis Kallase sõnul teeb heameelt, et meil on niivõrd palju tublisid ja silmapaistvaid inimesi, kes oma panusega aitavad tugevasti kaasa Eestimaa eri paikade arengule ja heale elukeskkonnale.

«Riik ja omavalitsused saavad luua eeldused atraktiivseks elupiirkonnaks, ent tõelise eluvaimu puhuvad paikadele sisse just seal elavad ja töötavad inimesed. Nemad on inimesed, kes tänu oma tegevusele muudavad elu maal jätkusuutlikuks ja kestvaks,» ütles Kallas.

Auhinna saajad on silma paistnud tegevusega, millel on olnud regionaalarengu seisukohast oluline mõju. Kas on edendatud piirkonna majandust läbi töökohtade loomise, piirkonnaspetsiifiliste toodete ja teenuste pakkumise või siis aidatud muul moel oluliselt kaasa piirkonna arengule, eripära säilimisele ja tutvustamisele. Konkursile võisid kandidaate esitada ja kandideerida kõik inimesed, organisatsioonid, riigiasutused ning kohalikud omavalitsused.

Regionaalarengu auhind anti tänavu välja kümnendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles