Lõuna-Eesti koolid jõudsid kolme sekka

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Suuremate koolide esikolmikus teenis endale koha ka Põlva kool.
Suuremate koolide esikolmikus teenis endale koha ka Põlva kool. Foto: Marko Mumm/Eesti Kergejõustikuliit

Võrus peetud «TV 10 olümpiastarti» võistlussarja hooaja finaaletapil osales kokku 163 noorsportlast 49 koolist. Hooaja kokkuvõttes jõudsid kuue parima sekka nii Põlva-, Võru- kui ka Valgamaa kool.

Põlva kool läks finaali kaitsma oma võistkondlikku 3. kohta ja sai sellega edukalt hakkama, kogudes 41 672 punkti. Ettepoole jäid 28 kooli arvestuses vaid Rakvere reaalkool (42 791 punkti) ja Ülenurme gümnaasium (42 263 punkti).

Napp, kuid magus paremus

Suurepärase tulemuse tegi Põlva noortest Marielle Leesalu, kes saavutas tüdrukute nooremas vanuseklassis kuuevõistluses 4994 punktiga teise koha. Seejuures edestas ta kolmandaks jäänud pealinna neiut Heti Stella Kiselit vaid kuue punktiga. Võistluse võitis Luunja keskkooli õpilane Marietta Verst sarja rekordiga 5234 punkti.

Viiendale kohale tuli Põlva kooli õpilastest Mihkel Padar, kes ületas oma isiklikku rekordit ligi 500 punktiga ja kogus poiste vanemas vanuseklassis üheksa alaga 7009 punkti. Padar sai ka alavõidu palliviskes tulemusega 65.27, parandades oma rekordit 10 meetriga.

Neljandaks tuli suuremate koolide seas 41 380 punkti kogunud Valga põhikool, edestades Türi põhikooli 3000 punktiga. Suurima punktisumma tõi Valga koolile vanemate poiste arvestuses 7471 punktiga kolmanda koha teeninud Armand Hansson.

Sarja uus rekord

Seejuures teenis vanemate poiste üheksavõistluses võimsa eduga esikoha Hank-Gerhard Hausenberg Ülenurme gümnaasiumist, kes kogus 8603 punkti ning edestas lähimaid konkurente enam kui 1000 punktiga. Selle tulemusega püstitas ta ka uue sarja rekordi. Varasem rekord (8212 punkti) kuulus alates 2019. aastast Harry Richard Jäägeri nimele.

Väiksemate koolide arvestuses tuli aga kolmandale kohale 33 133 punkti kogunud Parksepa kool Võrumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles