Noored tõid lavale laule filmimuusikast

, Räpina muusikakooli direktor
Copy
Kontsert Räpinas keskendus filmimuusikale.
Kontsert Räpinas keskendus filmimuusikale. Foto: Anzelika Pruus

Räpina kultuurikeskuses leidis 16. korda aset kohaliku muusikakooli õpilaste kontsert «Õhtu lauludega». Kontsertide taga on kõikide lauljate juhendaja Margot Suure suur organiseerimine ning solistide imeline töö.

Kolmandat aastat töötab meie koolis Jürgen Järvpõld, kes veedab väga suure osa tööajast ka klaveri, kaamera ja arvuti juures, et salvestada saateid, filmida lauljaid õppe-eesmärgil, katsetada uusi võimalusi tehnikamaailmas – ja seda koostöös õpetaja Suurega.

Seekordse kontserdi teema oli filmimuusika. Õhtut juhtis laulja Hanna-Liina Võsa.

Teiste seas kõlas mitu pala Olav Ehala loomingust. Hanna-Liisa Neimann laulis toredasti «Vitsalaulu». Karl-Markkus Rebase etteastest sai publik hoobilt aru, et Ehala on kirjutanud toreda laulu pagarist ja korstnapühkijast.

Väljakutseid pakkuva «Näkilaulu» laulis kenasti Helin-Marii Viskar. Osavasti ja kaasakiskuvalt esitas aga Katariina Nagel «Kurjuse laulu» mängufilmist «Nukitsamees».

Kui varem olid laululaste seas vaid üksikud noormehed, siis nüüd on olukord parem. Näiteks Otto Valter Vürst laulis vahvasti «Sipsiku» filmist küllalt keeruka laulu «Ujun, ujun». Ka esimest aastat laulu eriala õppiv Elizabeth Randma esitas laulu samast filmist.

Gete-Ly Vija, kes on väga edukalt esinenud konkurssidel, esitas ilmekalt Gennadi Podelski laulu «Kohvikujutt».

Sofia Elizabeth Pruusi esitatud Uno Naissoo laulule «Nüüd astub hobu omapead» plaksutas publik rõõmuga kaasa. Esimest aastat laulu õppiv Emma Salf võitis samuti südamed väga julge etteastega: esitusele tuli taas laul filmist «Sipsik». Timo Steineri ja Peeter Volkonski laulu «Elu pärast» filmist «Klass» esitas väga veenvalt konkurssidelt mitmesuguseid võite koju toonud Arhanna Sandra Arbma.

Sumedalt ja sulnilt kõlas Erle-Mai Pabuski esituses Uno Naissoo «Kui tahad olla hea».

Lemme Salf haaras publiku enda kätte lauluga «Areen», mida Jaak Joala esitas filmis «Teisikud». Ääretult täiskasvanulik ja tunneterohke oli Helerin Salve «Üksinduse aeg» filmist «Šlaager».

Minna Emilia Vürst ei oska vaid flöödi ja viiuliga olustikke maalida, vaid teeb seda ka laulu kaudu. Uno Naissoo «Kui käes on jaanipäev» tekitaski soovi lõkke äärde minna. Ägedalt kõlas Alfred Vürstilt Ewert Sundja «Sipsikulaul», kus solist ka trompetit mängis.

Õpetaja Margot Suur paitas meeli lauluga «Mõtisklus» filmist «Vallatud kurvid». Kontserdi lõpetas õhtujuht Hanna-Liina Võsa etteaste.

Üle ega ümber ei saa saateansamblist, kuhu kuuluvad vaid professionaalid: Jürgen Järvpõld klahvpillidel, Karl Laanekask kitarril, meie kooli basskitarri- ja bändiõpetaja Alari Piispea, Ilja Šarapov löökpillidel ja Margot Suur süntesaatoril. Suurepärase heli eest kandis hoolt Mati Lukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles