Peipsi järvest leitud mänguväljaku kiik annetati lasterikkale perele

LEPM
Copy
Kiik läks liikvele jääminekuga ja läbis ligi 30 kilomeetrit enne kui piirivalvuriteni jõudis.
Kiik läks liikvele jääminekuga ja läbis ligi 30 kilomeetrit enne kui piirivalvuriteni jõudis. Foto: Lõuna prefektuur

Aprilli lõpus Peipsi järvest leitud mänguväljaku kiige omanik otsustas selle annetada Valgamaa Lasterikaste Pere Ühingule.

Politsei andis mõni kuu tagasi teada, et Peipsi järvest tuli välja laste mänguväljak. Toona panid piirivalvurid vees seigelnud väljaku kokku ning proovisid läbi Facebooki selle omanikku leida.

Kui esiti näis ettevõtmine lootusetu, siis lõpuks leidis mänguväljaku omanik neid ise üles ning rääkis, et kiik pani ühes jääminekuga plehku Kodavere kandist, mis tähendab, et konstruktsioon läbis rännakul ligemale 30 kilomeetrit enne kui piirivalvuriteni jõudis.

Pererahvas nentis, et ehkki kiik on tõesti nende oma, ei ole peres enam nii väikseid lapsi, kes sellel veel lustida tahaks. Heategevuse korras anti kiik Valgamaa Lasterikaste Perede Ühingu kaudu Roobe külla, kus sirgumas neli last, kelle õuele kiik täpselt sobis.

Aprilli lõpus märkas Peipsi järvel patrullinud piirivalve mootorpaadi toimkond vees Praaga kandis, umbes kolme ja poole kilomeetri kaugusel Emajõe suudmest ulpimas mänguväljaku kiike.

Piirivalvurid koukisid selle veest välja ning toimetasid kaldale. Nad panid pisut räsida saanud kiige kokku ja viisid Varnja kordoni õue.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles