Galerii Otepää tähistas võidupüha

LEPM
Copy

Võidupühal, 23. juunil saabus Otepääle Viljandi paraadilt võidutuli.

Otepääl algas võidupüha tähistamine traditsioonilise jumalateenistusega Otepää kirikus, kus teenis Laatre diakon Urmas Koorits.

Võidutule võttis Valgamaa Maleva pealikult Kaido Lusikult vastu Otepää vallavanem Jaanus Barkala. Võidutule tõid kohale Otepää Motoklubi liikmed teiste Valgamaa motomeeste saatel.

Tule tõid kohale Valgamaa Maleva kaitseliitlane Tauno Otti ja naiskodukaitsja Kristina Svirskaja. Kõigil soovijatel oli seejärel võimalus võtta oma jaanitule jaoks Vabariigi Presidendi poolt süüdatud tuld. Küladesse viis tule laiali Otepää kaitseliitlane Esmar Naruski.

Otepää Vabadussambale asetati Vabadussõjas langenute auks pärjad. Pärgi asetasid vallavanem Jaanus Barkala ja vallavalitsuse liige Valdur Sepp, Otepää Malevkonna pealik Saamuel Stepanov ja Otepää kaitseliitlane Erkki Teder ning Otepää valla kodanikud.

KL Valgamaa Maleva Otepää Malevkonna pealik Saamuel Stepanov tunnustas seejärel Otepää kaitseliitlasi. Järgnesid pidupäevakõned, lauldi Eesti hümni. Malevkonna pealik Saamuel Stepanov rääkis Vabadussõja tähtsusest Eesti ajaloos ning vallavanem Jaanus Barkala väärtustest ühiskonnas.

„Head vallakodanikud, olen olnud võidupüha ajal sõjaväevormis, kuid täna ma seda pole. Täna ei kanna ma vormi sellepärast, et saaksin rääkida asjadest nii, nagu nad on. Ohvitserina ei saa ma seda teha, vallavanemana aga küll. Paar päeva tagasi võeti Toompeal vastu seadus, mis devalveerib abielu ning ma ei saa seda kuidagi heaks kiita. Ajaloost on teada, et Rooma riik hakkas lagunema pisiasjadest ka abielu mõiste muutmine on fundamentaalne asi, kust võib lagunema hakata Eesti riik. Kui siinkohal minu käest küsitakse, kas meie riigi kaitsetahe on kuidagi nõrgenenud, siis ei - seda pole juhtunud ja kaitsetahet pole meilt ära võetud. Paraku pole selle seaduse vastuvõtmine abiellumisele midagi juurde lisanud. Abielu peaks olema püha ja puutumatu institutsioon, mida käsitletakse täpselt nii, nagu see on ellu kutsutud,“ sõnas Jaanus Barkala.

Kaitseliidu Valgamaa maleva Otepää malevkonna tunnustused:

Mati Loog - KL Valgamaa Maleva teeneteristi II klass

Peeter Mändla - KL Valgamaa Maleva teeneteristi eriklass

Jaanis Veskimets – KL hinnaline kingitus

Argo Raid – KL II kategooria meene

Mihkel Neemeste – KL II kategooria meene

Jaanus Visnapuu - – KL II kategooria meene

Rein Jüris – KL II kategooria meene

Indrek Riivald - KL tänukiri

Andres Hermaste - KL tänukiri

Leonid Nikandrov - KL tänukiri

Hannes Park - KL tänukiri

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles