Fotod Võrumaal avariis hukkunud mehel puudus juhtimisõigus

Copy

Ühele Rõuge vallas Varstu–Tagakolga teel liigelnud inimesele sai pühapäeva ennelõunal osaks suur ehmatus, kui ta tee kõrval kraavis avarii teinud autot märkas. Paraku oli sõidukis ka hukkunud inimene, kellele võis saatuslikuks saada lahtine turvavöö.

Häirekeskus sai teate Võru maakonnas Tagakolga külas Varstu–Tagakolga tee 9. kilomeetril toimunud õnnetusest kell 11.11.

Sündmuskohale kiirustanud politseinikud leidsid mainitud kohas vasakult poolt kraavist sõiduauto Peugeot 107. Õnnetuspaigas olevate jälgede järgi oli sõiduk sattunud külglibisemisse, mille tagajärjel paiskunud vasakule kraavi ja rullunud üle katuse kruusatee kõrval olevale põllule. Tuvastati seegi, et sõidukit juhtinud 40-aastane mees oli õnnetuses sedavõrd raskelt viga saanud, et hukkus sündmuskohal.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk kinnitas esmaspäeval Lõuna-Eesti Postimehele, et sõidukist hukkununa leitud mees oli avariisse sattunud auto omanik. Korrakaitsjatele teadaolevalt polnud mees kohalik elanik. Õnnetuse avastamise hetkel viibis ta sõidukis üksi.

Keisk ütles sedagi, et hukkunud mees ei olnud turvavööga kinnitatud, tal puudus ka juhtimisõigus. Samas polnud ta varem oluliste liiklusrikkumistega politseile silma paistnud.

Paljud õnnetuse asjaolud alles vajavad väljaselgitamist. Kuna traagiline juhtum leidis aset väikese liiklustihedusega paigas. pole teada isegi seda, millal õnnetus täpselt toimus.

Võru välijuhi Leo Rätte sõnul viitavad seni kogutud andmed, et õnnetus võis toimuda sama päeva varahommikul ehk paar tundi enne politsei kohalejõudmist. «Võimalik joove selgitatakse välja kriminaalmenetluse käigus,» lisas politseinik.

Politsei- ja piirivalveameti kõneisiku sõnul võib veel nädal umbes aega minna, enne kui õnnetuse asjaolude, sealhulgas võimaliku joobe kohta midagi täpsemat selgub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles