Valitsus arutas erakorralisel nõupidamisel olukorda Venemaal

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas sõnul näeme me toimuva mõju Ukraina sõjale alles mõne aja pärast.
Peaminister Kaja Kallas sõnul näeme me toimuva mõju Ukraina sõjale alles mõne aja pärast. Foto: Konstantin Sednev

Esmaspäeva hommikul toimus valitsuse erakorraline kabinetinõupidamine, mille käigus said ministrid ülevaate viimastest arengutest Venemaal ja nende võimalikust mõjust.

«Saan jätkuvalt kinnitada, et seoses Venemaal toimuvaga Eestile ohtu ei ole,» ütles peaminister Kaja Kallas.

«Jälgime pidevalt olukorda ja vahetame infot liitlaste ja partneritega, sest Venemaa on endiselt ettearvamatu ja kuigi Prigozhin peatus, tekitab olukord ja selle pikaajalised tagajärjed palju küsimusi. Sellel põhjusel jääb ka meie idapiir kõrgendatult mehitatuks ja soovime Eesti inimestel Venemaale mitte reisida,» lisas ta.

Peaministri sõnul näeme me toimuva mõju Ukraina sõjale alles mõne aja pärast. «Meie vaatest on olulisim, et rahvusvaheline fookus jääks Ukraina võidule ja ukrainlaste jätkuvale toetamisele, kuni nad võidavad agressori,» rõhutas Kallas.

Peaministri kohtumine teemaga kõige tihedamalt seotud ministrite ja jõuametkondade esindajatega toimus juba laupäeval. Samal päeval suhtles Kaja Kallas Läti, Leedu, Soome, Rootsi, Poola ja Belgia kolleegidega, kellega koordineeritakse tegevusi.

Välisministeerium soovitab endiselt Venemaale mitte reisida, seal ajutiselt viibivatel Eesti inimestel palutakse Eestisse tagasi pöörduda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles