Kohtuistungil Valgas saadeti kanepi müüjad vangi (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kohtuistung peeti Valga kohtumajas, suur hulk asjaosalisi osales videosilla teel. Nende hulgas Juri Hunt ja Valeri Popov, kes reaalselt vangi jäävad. Andrei Lipkin pääses tingimisi vangistusega. Saalis paremal süüdistatav Deniss Kovaltšuk, vasakul prokurör Ülle Hõrak.
Kohtuistung peeti Valga kohtumajas, suur hulk asjaosalisi osales videosilla teel. Nende hulgas Juri Hunt ja Valeri Popov, kes reaalselt vangi jäävad. Andrei Lipkin pääses tingimisi vangistusega. Saalis paremal süüdistatav Deniss Kovaltšuk, vasakul prokurör Ülle Hõrak. Foto: Tiit Loim

Valgas jõudis lõpule kohtupidamine seltskonna üle, kes kasvatas ja müüs süüdistuse kohaselt suurel hulgal kanepit ning käitles relvi ja lõhkeainet. Kaks süüdistatavat saatis kohus aastateks vangi, ülejäänud pääsesid tingimisi vangistusega.

Kohtu all oli viis inimest, lisaks asjaga seotud firmad. Süüdistatavad teenisid teadaolevalt kuritegelikku tulu üle poole miljoni euro.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse kohaselt kasvatasid Valeri Popov ja Juri Hunt 2013. aastast Valgas mitmes kohas kanepitaimi ning kasvatasid ja müüsid 2013.–2019. aastani kokku üle 41 kilogrammi marihuaanat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles