Eriolümpia maailmamängudelt tuli medaleid ka Valgamaale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Teise koha saavutanud Ele Lokk koos treener Evo Saarega Berliinis

 
Teise koha saavutanud Ele Lokk koos treener Evo Saarega Berliinis  Foto: Marit Stepanova/Eriolümpia Eesti Ühendus

Eriolümpia maailmamängudel Berliinis, mis kestsid 16.–25. juunini, osales Eesti 32 sportlasega. Kokku tõid nad kodumaale kaheksa kuldmedalit, 15 hõbedat ja 14 pronksi. Medalitega saabusid koju ka mõlemad osalenud Valga neiud.

Eriti säravalt esines Valga Jaanikese kooli õpilane Laura Tiri, kes saavutas iluvõimlemises esikoha hüpitsakavas, teise pallikavas ning rõnga rühmakavas ja kolmanda koha rõngakavas. Judomaadleja Ele Lokk Valga spordiklubist 1Piir saavutas aga teise koha, andis teada koos sportlastega Berliinis viibinud maadlustreener Evo Saar.

Eriolümpia maailmamängud oli üks suurimaid sel aastal toimuvaid spordi- ja heategevusüritusi maailmas. Pärast avatseremooniat Berliini olümpiastaadionil võistles hinnanguliselt 7000 sportlast ligi 170 riigist 24 spordialal tipptasemel võistluspaikades. Neid toetasid 3000 treenerit ja ligi 20 000 vabatahtlikku. Mängud meelitasid kohale ka 6000 pereliiget, enam kui 2000 riiklikku ja rahvusvahelist meediaväljaannet ning 500 000 pealtvaatajat.

«See oli kirjeldamatu tunne, kui Eesti delegatsioon marssis sisse ajaloolisele Berliini olümpiastaadionile,» meenutas delegatsiooni juht Tiina Möll.

Eesti oli osalemas kümnel spordialal: korvpall, kergejõustik, bocce, bowling, iluvõimlemine, sportvõimlemine, judo, sulgpall, maanteerattasõit ja ujumine.

Kuldmedalid võitsid lisaks Laura Tirile veel Triin Treier 400 meetri jooksus, Egit Vahkal bocce üksikmängus, Janek Ritsmann bowling’us, Eerika Kapp sportvõimlemises, Eleriin Vares iluvõimlemises ja Gea Anier sulgpallis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles