Lauluõpilased arendasid end koolituspäeval ja hiilgasid konkursil

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Maikeni ehk Kadri Koppeli koolituspäeval osalejad
Maikeni ehk Kadri Koppeli koolituspäeval osalejad Foto: Jana Morozov

Äsja sai jätku Räpina muusikakooli koostöö laulupedagoog Maikeni ehk Kadri Koppeliga. Alguse sai see kaks aastat tagasi, mil viisime läbi Euroopa piiriülest koostööprojekti. Toona oli tegemist koroonaajaga, mistõttu sai vokaaltunde teha vaid väheste õpilastega. Tänavu said aga kõik muusikakooli lauluõpilased toredaid nippe ning soovitusi pika päeva vältel.

Koolituse ühe osana näitas Maiken, kuidas ta töötab lauljatega individuaalselt ning püüab neil aidata ületada tehnilisi raskusi. Ühine koolituspäev oli ka tore vaheldus tavapärastele individuaaltundidele, mida viib läbi meie õpetaja Margot Suur koos kontsertmeister Jürgen Järvpõlluga.

10. juunil aga toimus Tartus Tamme gümnaasiumis konkursi «Koolilaul 2023» finaal, kuhu Räpina muusikakoolist pääses kaheksa videoeelvooru läbinud solisti. Sel konkursil esindasid kõik lauljad ka üldhariduslikke koole, kus nad õpivad, ning punktisummadele vastavalt said kõik finalistid esimese, teise või kolmanda koha.

Silmapaistvamatele jagati ka eripreemiaid, kolm kogu konkursi kõrgeima punktisummaga lauljat said laureaaditiitli ning kogu võistluse parim sai pärjatud grand prix’ga. Žüriisse kuulusid Rasmus Kull, Toomas Voll, Margrit Kits, Irena Bormann-Eskor, Džanna Šahbasjan, Wanda-Helene Ollep ja Pilvi Karu. Žüriiliikmed andsid õpilastele ja ka õpetajatele pärast tagasisidet.

Laulmise erialas tuleb enesega väga palju tööd teha, et tulemusteni jõuda. Meie armastatud ja väljapaistev soololauluõpetaja Margot Suur ning muusikakooli suurepäraselt sulandunud kolleeg Jürgen Järvpõld annavad endast kõik lauljate arengu nimel. Kasutatakse tehnilisi vahendeid, mida paljudel laulupedagoogidel pole. Õpetaja Järvpõllu tehniline taip ja abivalmidus kuluvad marjaks ära.

Kui paljudele tundub, et musikaalsus inimesel kas on või seda pole, saab muusikalist kuulmist siiski arendada. Sestap on nii noored kui ka täiskasvanuid oodatud Räpina muusikakooli.

FINALISTID RÄPINA MUUSIKAKOOLIST
 

1.–5. kl vanuserühm

  • Arhanna Sandra Arbma (konkursi laureaat, 1. koht, eripreemia, publiku lemmik)
  • Karl-Markkus Rebane (1. koht, eripreemia)
  • Otto Valter Vürst (2. koht)
6.–8. kl vanuserühm
  • Gete-Ly Vija (1. koht, eripreemia)
  • Alfred Vürst (1. koht, eripreemia)
  • Minna Emilia Vürst (1. koht)
9.–12. kl vanuserühm
  • Helerin Salve (1. koht)
  • Katariina Nagel (2. koht)
ALLIKAS: Marika Klimberg-Hyötyläinen
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles