Vahtra tänav Valgas saab pikenduse (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga Vallavalitsus sai rahastuse Vahtra tänava transiittee ehitamiseks.
Valga Vallavalitsus sai rahastuse Vahtra tänava transiittee ehitamiseks. Foto: Taimi Käos

Valga Vallavalitsus sai rahastuse Vahtra tänava transiittee ehitamiseks. Projekti maksumus on 960 000 eurot. Ehitustöö valmib hiljemalt 30. aprilliks 2024.

Vahtra tänava transiittee ehitamine aitab parendada meie linna infrastruktuuri ja tagada sujuvama liikluse.

Vahtra tänava ehituse eelkalkuleeritud kogumaksumus on 960 000 eurot, sellest riigipoolne toetus 672 000. Omafinantseeringuna panustab Valga vald 288 000 eurot.

Vallavalitsus korraldas riigihanke, millele laekus 11 pakkumust. Hankeleping sõlmiti Kivipartner OÜ-ga, kes esitas soodsaima pakkumuse. Hankelepingu maksumus on 794 742,22 eurot.

Hiljemalt 1. november 2023 peab olema 70% tööde kogumahust tehtud. Ülejäänud 30% töödest aktsepteeritakse ning tasutakse hiljemalt 30. aprill 2024.

Järgmisena kuulutatakse välja hinnapakkumiste küsimine omanikujärelevalve töödeks. See aitab tagada ehituse sujuva kulgemise ning kvaliteedi kontrollimise.

Tahame rõhutada, et meie valikul ei ole käivitunud keskkonnamõju hindamist Vahtra tänava pikenduse ehitusprojektile.

Pärast hoolikat kaalumist jõudis ehitus- ja planeerimisteenistus arusaamale, et kavandatav tegevus ei kujuta olulist ohtu meie keskkonnale ega inimeste tervisele ja varale. Mõjud, nagu valguse, soojuse, kiirguse, lõhna ja õhusaaste osas, on ebaolulised ning ajutised. Pärast ehitustööde lõppemist taastub kõik tavapäraseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles