Talud on mattunud soolatolmu alla

Roosi Rahnu
, Suvereporter
Copy
Valgamaal Pilpa külas on elanikud häiritud: tööpäevadel sõidab külast pidevalt läbi hulk veoautosid, nii et teelt kerkivad tolmupilved ulatuvad ka majapidamisteni. Pildil Tauno Visor (vasakult), Anne Kudu, Maike Sillaots, Tauno Sillaots ja Kaljo Kudu.
Valgamaal Pilpa külas on elanikud häiritud: tööpäevadel sõidab külast pidevalt läbi hulk veoautosid, nii et teelt kerkivad tolmupilved ulatuvad ka majapidamisteni. Pildil Tauno Visor (vasakult), Anne Kudu, Maike Sillaots, Tauno Sillaots ja Kaljo Kudu. Foto: Arvo Meeks

Tõrva vallas on Taagepera–Raiksilla tee äärsed majapidamised hädas: teele tolmutõrjeks tehtud soolatamisest kasu pole olnud. Kuna käimas on ka suur kruusavedu, on ümberkaudsed majapidamised mattunud tolmu alla.

Teiste seas on tolmava teega kimpus talunik Anne Kudu. Tema maja on küll tiheda liiklusega teest umbes 400 meetri kaugusel, kuid siiski on tema talu uppunud lõpmatuna näiva soolatolmu sisse. Nagu Kudu nendib, pole tema olukord veel kõige hullem: mõned teised majad on teele veelgi lähemal.

«Tolmutõrje ja tee rullimine on sel aastal tehtud väga lohakalt,» kaebas Kudu. Tee on tema sõnul suuri lahtiseid kive täis ning need teevad rattasõidu väga ohtlikuks. Naine ise olevat seal juba nende tõttu tänavu ka kukkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles