Kohus saatis Leedust pärit autovargad vangi

BNS
Copy
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi.
Tartu maakohtu otsusega mõisteti Leedu autovargad süüdi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tartu maakohus mõistis kolmapäeval kolm Leedust pärit autovarast Eestist nelja sõiduki varguse eest vangi.

Kohus karistas Eivinas Grigast ja Jonas Rudavičiust kolme aasta ja Gytis Vidugirist kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistusega.

Kriminaalasi lahendati üldmenetluses, sest mehed ei tunnistanud kuritegude toimepanemist.

Lõuna ringkonnaprokurör Mari Kartau ütles, et prokuratuur on rahul, et kohus mõistis Eestis sõidukeid varastanud meestele keskmisest karistusmäärast rangema karistuse.

"Tegemist oli ette kavatsetud ja hoolikalt läbi mõeldud kuritegudega. Süüdistatavad olid läbi mõelnud teoplaani selliselt, et vahelejäämise riske maandada. Kasutati näiteks spetsiaalselt hangitud saateautosid ning ühekordseid kõnekaarte ning tegutseti kindla rollijaotuse alusel," selgitas ta.

Kartau sõnul on tegemist teise kohtuotsusega sel aastal, mis puudutab Leedu autovargaid, kus kohus on mõistnud kurjategijatele vanglakaristuse.

"Sellistes kohtuotsustes on sõnum kurjategijatele - Eestis selliseid kuritegusid toime panna ei tasu, kurjategijad tabatakse, viiakse kohtu ette," märkis Kartau.

Prokuratuur süüdistas Leedu kodanikke Eestist nelja sõiduki varastamises.

Süüdistuse järgi varastas üks süüdistatav koos seni tuvastamata inimestega 2022. aasta 1. augustil Viljandist Toyota Land Cruiseri ja ööl vastu 8. septembrit püüdsid teised kaks süüdistatavat varastada Tartumaalt Kambja vallast sõiduautot Lexus RX450H.

Kõik kolm said süüdistuse ka ööl vastu 12. septembrit Tartust Toyota Land Cruiseri varastamises ja päev hiljem Tartust Lexus RX450H varastamises. Viimane sõiduk leiti samal ööl maanteekraavist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles