Orava järves ei tasu praegu ujuda

Martin Erik Maripuu
, suvereporter
Copy
Orava järve vees kahtlustatakse sinivetika levikut.
Orava järve vees kahtlustatakse sinivetika levikut. Foto: Võru vallavalitsus

Orava järves kahtlustatakse sinivetika levikut, Terviseamet võttis veest proovid.

Võru vald teatas, et Orava järve vees võib olla sinivetikas. Esimesed teated võimalikust sinivetikast tulid juba 20. juunil. Võru valla keskkonnaspestialisti Eva-Mai Männiste sõnul on Orava järve vesi roheline ning see võib vetikate tõttu olla ujujatele ohtlik.

Kuna Orava järv ei ole ametlik supluskoht, siis Terviseamet seal vee kvaliteeti aktiivselt ei monitoori. Terviseamet võttis kolmapäeval Orava järvest veeproovid, et kinnitada või välistada sinivetika olemasolu. Proovide tulemused selguvad hiljemalt käesoleva nädala lõpuks.

Terviseamet tuletab meelde, et seni, kuni analüüsi vastus pole selgunud ei ole soovitatav inimestel järves ujuda, samuti mitte lasta ka oma lemmikloomi veekogu äärde ujuma. Juhul, kui inimene on sinivetika õitsengu ajal järves ujunud, tuleb kindlasti ennast võimalikult kiiresti puhta vee ja seebiga pesta ning vee sattumisel silma loputada silmi rohke puhta voolava veega.

Sinivetikad võivad põhjustada mitmeid tervisekaebuseid, sealhulgas seedehäireid, palavikku, aga ka naha- ja silmade ärritust ja gripilaadseid sümptomeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles