Laulu- ja tantsupeo liputseremoonial osalesid kaks Võrumaa tantsijat

LEPM
Copy
Oskar Hallop ja Annika Mirka Pika Hermanni tornis.
Oskar Hallop ja Annika Mirka Pika Hermanni tornis. Foto: Kristi Vals

Reede hommikul kell 7 toimus pidulik liputseremoonia Pika Hermanni tornis. Riigilipu heiskamist assisteerisid Rõuge 2.-3. klassi rahvatantsurühma Präänikud tantsijad Oskar Hallop ja Annika Mirka.

XIII noorte laulu- ja tantsupeo Võru maakonna kuraatori Kristi Valsi sõnul ei saa sellise au osaks just paljud ning tegemist on ka maakonnas märkimisväärt sündmusega.

Oskar Hallop ja Annika Mirka Pika Hermanni torni juures.
Oskar Hallop ja Annika Mirka Pika Hermanni torni juures. Foto: Kristi Vals

«Lipu heiskamisele aitasid kaasa vaid kuus esinejat mitmetest tuhandetest ning meie kaks noort rahvatantsijat esindasid Võru maakonda rohkem kui väärikalt,» ütles Vals. Ta lisas, et peameeskonnal oli võimalus valida, keda nad endaga lippu heiskama kutsuvad, mille järel võttis üks peo üldjuhtidest Agne Kurrikoff-Hermann ühendust just rahvatantsurühma Präänikud juhendaja Kaisa Hallopiga.

Lipuheiskamise tseremooniast võtsid osa kaks koorilauljat, kaks rahvatantsijat ja kaks rahvapillimuusikut, kes kõik astuvad üles XIII noorte laulu- ja tantsupeol «Püha on maa». Lisaks olid tseremoonial kohal peo üldjuhid Pärt Uusberg, Agne Kurrikoff-Hermann ja Juhan Uppin ning esinesid koorilauljad.

Liputseremoonia tähistas XIII noorte laulu- ja tantsupeo algust, mille esimene kontsert saab alguse reedel kell 19.00. Võru maakonnast on peol kokku 1040 osalejat, neist tantsupeol 327, rahvamuusikapeol 32 ja laulupeol 659. Lisaks aitab peo õnnestumisele kaasa maakonna staap, kus on 22 abilist.

Tavapäraselt heiskavad ja langetavad lippu kolm lippurit. Oluliste päevade ja sündmuste puhul assisteerivad vahel aga lipu heiskamist ka koolide või isamaaliste organisatsioonide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles