Ajateenijad said juhilubade toetust (1)

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kutsealuste saabumine ajateenistusse eelmise aasta suvel
Kutsealuste saabumine ajateenistusse eelmise aasta suvel Foto: Eesti Kaitsevägi

Sel nädalal maksti juunis reservi läinud ajateenijatele esimest korda 1000 eurot juhilubade toetust. Seda said noored, kes omandasid B-kategooria juhtimisõiguse enne sõduri baaskursuse lõpetamist.

Kaitseressursside ameti peadirektori Anu Rannaveski sõnul motiveeritakse uue toetuse liigiga noori enne ajateenistusse asumist saama vähemalt B-kategooria mootorsõiduki juhtimisõigus.

«Oluline on, et noored saavad eelnevalt baasoskused ning kaitsevägi saab ajateenijate väljaõppeaega kasutada tõhusamalt eritehnika, raskeveokite ja muu kategooria mootorsõiduki juhtimiskoolituse andmisel,» ütles Rannaveski. Ta lisas, et toetuse puhul on tegu väga olulise muudatusega, millel mõju nii kaitsetahtele kui kaitsevõimele.

Juunis reservi läinud 2819 ajateenijatest said 1000-eurost toetust 1575 noort, kogusumma oli 1,575 miljonit eurot. Kulu kompenseeriti kõigile eelmise aasta juulis ja oktoobris väljaõpet alustanud noortele, kellel oli sõduri baaskursuse lõpuks B-kategooria juhtimisõigus ja kes läbisid ajateenistuse ettenähtud mahus. Juhilubade toetuste maksmine jätkub ka tulevikus.

Toetuse maksmine on võimalik tänu selle aasta 1. aprillist kehtima hakanud kaitseväeteenistuse seaduse muudatusele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles