Filmitegijad jahivad Lõuna-Eestis põnevaid kohti

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Lõuna-Eesti viie maakonna esindajad allkirjastasid koostöökokkuleppe liitumiseks Tartu filmifondiga. Fotol Põlvamaa arenduskeskuse juht Lennart Liba (vasakult), Tartu filmifondi juhit Külli Hansen ja Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots.
Lõuna-Eesti viie maakonna esindajad allkirjastasid koostöökokkuleppe liitumiseks Tartu filmifondiga. Fotol Põlvamaa arenduskeskuse juht Lennart Liba (vasakult), Tartu filmifondi juhit Külli Hansen ja Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots. Foto: Maria Kilk

Lõuna-Eesti maakondade esindajad kirjutasid Põlvamaal alla koostöökokkuleppele Tartu filmifondiga, mille eesmärk on tuua lõunanurka rohkem filmitegijaid. Selleks hakatakse piirkonnas üles pildistama mitmesuguseid põnevaid asukohti, mis võiksid kinolinal atraktiivsed olla. Samuti otsitakse piirkonnas koostööpartnereid, kes võiksid filmirahvast nende tegemiste käigus teenindada.

«Meie panus on nii rahaline kui ka info jagamine filmimise potentsiaalsete asukohtade osas,» sõnas leppele alla kirjutanud Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liige Tiit Toots. «Võru maakond kindlasti võidab sellest, kui mõni filmitegija siia satub, sest see jätab kohapeale raha. Filmi tegemise ajal kasutavad nad kohapealseid teenused alates majutusest, toitlustusest ning ehitusteenustest grimeerimiseni välja. Ning pikemas perspektiivis turundab iga film siinset piirkonda.»

Tootsi sõnul on Võrumaal eriline loodus, mäed-järved, samas aga ka nõukogudeaegseid elamuid ja pärandit, mida filmitegijad saaksid kasutada. «Samas on lähiminevikust näide, kus Mõniste kandis ehitati «Tõe ja õiguse» filmimiseks koht spetsiaalselt välja. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles