Välisriikide kodanikud saadeti piirilt tagasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Luhamaa piiripunkt.
Luhamaa piiripunkt. Foto: Sille Annuk

Möödunud ööpäeval tõkestasid piirivalvurid Kagu piiripunktides Eestisse sisenemise viiel Venemaa, ühel Moldova ja kolmel Ukraina kodanikul.

Sagedasemad tõkestamise põhjused seisnesid selles, et inimestel puudusid asjakohased dokumendid riiki sisenemiseks, nad andsid reisi eesmärkide kohta ebaselgeid ütlusi või tuvastati vestluse käigus, et inimene võib olla ohuks Eesti riigi avalikule korrale või julgeolekule. Välismaalastele koostati sisenemiskeeld ja nad suunati tagasi Venemaale.

Eile saabus Luhamaa piiripunkti Austria kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel avastati võltsitud Rumeenia juhiluba, mis võeti inimeselt ära. Pärast menetlustoiminguid suundus Austria kodanik Venemaale.

Eile saabus Luhamaa piiripunkti Venemaa kodanik, kelle dokumentide kontrollimisel tuvastasid piirivalvurid, et inimene oli viibinud Schengeni territooriumil seadusliku aluseta 270 päeva ning neist kaks päeva Eestis. Inimesele määrati sissesõidukeeld Schengeni alale üheks aastaks ja kuueks kuuks ning rahatrahv 800 eurot. Pärast menetlustoiminguid lubati inimene Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles