Maalikunsti stipendiumi saaja viib jalutuskäigule oma kodulinna Valgasse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy

Kõrgema Kunstikooli Pallas maaliosakonna üliõpilane Hedi Kuhi valiti hotell Pallase nimelise maalikunsti stipendiumi laureaadiks näituseprojektiga «Jälle siin». Üliõpilase kodulinnast Valgast inspireeritud näitus kujutab seda, mis toimub siis, kui midagi ei toimu. Näitust saab külastada sügisel Tartu Kunstimajas.

«Minu näitus on nagu jalutuskäik väikeses kodulinnas, kus praegune hetk ja mälestused on omavahel tihedalt põimunud,» ütles stipendiaat Hedi Kuhi. «Linn on aastatega palju muutunud, kuid kohad, kus olen üles kasvanud, jäävad alati eriliseks ja on seotud kodutundega. Maalidega proovin edasi anda linnaruumi nii, kuidas mina seda tunnen ja näidata, mis seal minu jaoks oluline on.»

Stipendiaadi välja valinud komisjon tõi esile, et näituseprojekti positiivne teemavalik paneb vaataja kaasa mõtlema ning mõjub liigutavalt. Erinevates suurustes maalide ja maalikavandite intrigeerivad lahendused käsitlevad inimese suhet linnaga.

Pallase maaliosakonna juhataja Margus Meinarti sõnul on Hedi Kuhi süvenenult tööd tehes jõudnud tulemusteni, mis paistavad silma tundliku kompositsiooni ja värviga ning näha on noore kunstniku kujunevat käekirja ja maalimisest saadavat rõõmu.

Stipendiumile kandideerisid 13 Pallase maaliosakonna üliõpilast 12 näituseprojektiga. Stipendiaadi valis välja komisjon, kuhu kuulusid Pallase rektor Piret Viirpalu, õppeprorektor Lennart Mänd ja maaliosakonna juhataja Margus Meinart, Tartu Kultuurkapitalist Kristjan Silm, Hotell Pallas esindaja Alar Kroodo ning Tartu Kunstimaja esindajatena Indrek Grigor ja Elika Kiilo-Kulpsoo. Näituseprojektide valmimist juhendas Kaspar Tamsalu.

SA Tartu Kultuurkapital, hotell Pallas ja Kõrgem Kunstikool Pallas koostöös Tartu Kunstnike Liiduga asutasid 2020. aastal hotell Pallase nimelise maalikunsti stipendiumi, soovides kaasa aidata maalikunsti arengule ning üliõpilaste loomingulisele tegevusele. Stipendiaat saab lisaks 1000 euro suurusele stipendiumile võimaluse eksponeerida oma näitust Tartu Kunstimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles