Ester Karuse: kink laste ja spordi arvelt

Ester Karuse
, riigikogu liige (Keskerakond)
Copy
Ester Karuse
Ester Karuse Foto: Margus Ansu

Viimase kahekümne aasta jooksul on ülemäärase kehakaaluga inimeste osakaal Eestis nii laste, noorte kui ka täiskasvanute hulgas järk-järgult suurenenud. Ülekaalulisi väikelapsi on kuni kümme protsenti. Algkooliõpilaste hulgas on ülekaaluline või rasvunud aga juba peaaegu iga kolmas. Noorte, 11- kuni 15-aastaste õpilaste seas on ülekaaluline iga viies ja kuni 65-aastase täiskasvanute seas iga teine inimene.

Need on ametlikud andmed ja kättesaadavad kõigile, aga paraku kipuvad neist mööda vaatama Reformierakond ja nende ridadesse kuuluv värske kultuuriminister Heidy Purga. Miks muidu on ta heaks kiitnud kava võtta Eesti Koolispordi Liidult (EKL) ja Eestimaa Spordiliidult Jõud ära kokku pool miljonit eurot. Või see siis nii-öelda ümber jagada. Seda kõike tehakse ajal, kui tähistame kultuuriministeeriumi enda egiidi all liikumisaastat.

Kõik, kes poliitikat jälgivad, saavad ju aru, et kärped teenivad vaid üht eesmärki: viia ellu Reformierakonna 500 miljonit eurot maksev tulumaksureform, mis teeb märkimisväärse rahalise kingituse jõukatele. Kui 2500-eurose kuupalgaga inimene võidab sellest 106 eurot kuus, siis 1200 eurot teeniv töötaja «võidab» 6 senti kuus. Kagu-Eestis muide on mediaanpalk veidi üle 1200 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles