Otepää kardab rahvusvärvide jäämist vikerkaarelipu varju

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Hoiab lippu kõrgel: Eesti lipu sünnikodus Otepääl tähistatakse sinimustvalge sünnipäeva traditsioonilise rongkäiguga. Nii oli see ka tänavu 4. juunil, Eesti lipu päeval.
Hoiab lippu kõrgel: Eesti lipu sünnikodus Otepääl tähistatakse sinimustvalge sünnipäeva traditsioonilise rongkäiguga. Nii oli see ka tänavu 4. juunil, Eesti lipu päeval. Foto: Arved Breidaks

Eesti lipu häll Otepää lähetas sihtasutusele Tartu 2024 pöördumise, milles nentis, et sinimustvalge ei ole tuleva aasta kultuuripealinna programmis prioriteetide hulgas, jäädes vikerkaarelipu varju. Vastaspoole teatel see päris nii ei ole.

Tartu on järgmisel aastal valitud Euroopa kultuuripealinnaks. Otepää vallavalitsus saatis hiljuti suursündmust koordineeriva sihtasutuse Tartu 2024 juhatuse liikmele Kuldar Leisile pöördumise, milles tõdes, et Tartu ei ole kultuuripealinn üksi, vaid sellesse võrgustikku on koostööpartneritena kaasatud ka 19 Lõuna-Eesti omavalitsust, nende seas Otepää.

Kui Otepää koos teiste omavalitsustega Pühajärvel koostööleppe allkirjastas, nägi vald selles enda jaoks võimalust tutvustada Euroopas oma paikkonna eripära ja Eesti kultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles