Võrumaa noormees jõudis suurel jõuproovil pjedestaalile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Jürgen Joonas (paremal) juunioride suurvõistlustel teenitud medaliga
Jürgen Joonas (paremal) juunioride suurvõistlustel teenitud medaliga Foto: Camilla Bevensee/Rahvusvaheline Orienteerumisföderatsioon

Rumeenias peetavatel orienteerumisjooksu juunioride maailmameistrivõistlustel võitis Võrumaa noormees Jürgen Joonas pronksmedali.

Joonas suutis esimese alana startinud sprindis hoida külma närvi ning parandada oluliselt eelmisel aastal saavutatud 10. kohta. Juba starti läks ta medalilootustega ja finišis oli kaotus võitjale Anselm Reichenbachile üheksa sekundit ning hõbemedali võitnud Guilhem Verovele üks sekund.

Rajale jäid mõned teevaliku vead ja õigest põõsavahest mööda jooksmised, aga järgmist konkurenti õnnestus Joonasel edestada juba seitsme sekundiga. Jürgen Joonase treener on Sarmite Sild.

Juunioride MMide ajaloos teist korda peetud sprinditeatel oli Eesti ainukesena tulemuse kirja saanud teine võistkond riikide arvestuses 26. kohal startinud 35 riigist. Tiimi kuulusid Maria Eller, Emil Eensaar, Ossi Rasmus Priks ja Emma Joonas.

Esindusvõistkonna (Harriet Koppel, Chris Marcus Krahv, Jürgen Joonas, Brigitte Panker) tulemus kahjuks tühistati, kuna ühest kontrollpunktist ei tulnud märget SI-pulgale. Rada läbiti ja punktis käidi, kuid GPSi jälje järgi veel tulemusi ei arvestata. Sama juhtus viiendana lõpetanud Uus-Meremaa võistkonnaga.

Võistlustel osaleb 334 noort kokku 41 riigist. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles