Helme kandis rullub lahti Mulgimaa peremäng

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Rõugu tegemine eelmisel aastal Torupilli talus
Rõugu tegemine eelmisel aastal Torupilli talus Foto: Kati-katre Koppel/MtÜ Mulgimaa Peremäng

Helme kihelkonnas toimub homme Mulgimaa peremäng. Selle korraldajad kutsuvad kõiki peresid veetma lõbusat ja meeleolukat päeva koos armsate tegevustega.

Sellel päeval saab avastada mitmesuguseid kohti ja tegevusi, mis sobivad lastega peredele ning neile, kes armastavad tutvuda kohaliku eluoluga, saada osa meie ajaloost ning nautida maitsvat toitu, andis teada mängu peakorraldaja Jaanika Toome.

Kärstna mõisa juures saab osaleda vanades rahvamängudes nagu karkudel kõndimine, õnneraua viskamine, vägikaika vedamine ja vankriratta veeretamine. Lisaks saab end proovile panna taimemängus ning meisterdada «sääske». Mõisahoones saab uudistada Eesti lapitööseltsi näitust.

Kohvik Mäe-Koja Riidaja külas ootab põnevate näitustega, kus väljas portselan, nukud, hoburiistad ja tapeedid. Tore oleks, kui ka külastajad võtaksid oma kodust mõne vana tapeedirulli või -tüki kaasa, et seda koos uurida.

Tõrva Raadios saavad pered tutvuda kogukonnaraadio tegemistega ning proovida ise raadiotööd teha. Lisaks on võimalik mängida viktoriini ja valmistada Mulgi kübaraid. Soovi korral saab keha kaunistada mulgiteemalise hennaga.

Kaasiku talu loomaaed Piiri külas pakub peredele võimalust tutvuda taluloomadega, huvilisi ootavad hobused, kitsed, lambad, sead, kanad ja küülikud. Lapsed saavad lustida mänguväljakul. Võimalik on külastada ka eksootiliste loomade maja ning lapsed saavad proovida ratsutamist.

Lümatu talu puhkemajas Linna külas saab teada, kes on kooreürask ja mida metsale teeb. Õhtul on simman.

Kuna tänavu kannab Eesti toidupiirkonna tiitlit Mulgimaa, saab mulgi putru süüa nii Kärstna mõisas kui ka Kaasiku talus. Mulgimaa Kogukonnaköögi eestvedaja Evelyn Tamm räägib Kaasiku talus ka kohalikest toitudest.

«Oleme loonud mitmekesise ja meelelahutusliku programmi, mis pakub midagi igale pereliikmele,» lisas Jaanika Toome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles