Toidupank sai suurpeol üle jäänud mitu tonni suppi endale

BNS
Copy
Laulupeosuppi jäi sedapuhku üle.
Laulupeosuppi jäi sedapuhku üle. Foto: Sille Annuk

Kuna laulu- ja tantsupeol jäid osad proovid palava ilma tõttu ära ja suppi kulus planeeritust vähem, saadeti üle jäänud 4,3 tonni toidupangale.

Kokku söödi proovide ja pidude käigus umbes 130 000 portsjonit suppi. Oli juba ette teada, et kõige popimateks kujunevad seljanka ja frikadellisupp. Vähem planeeriti lihavabu suppe, sest need koguvad toitlustajate sõnul küll populaarsust, aga pole siiski paljude inimeste esimene eelistus. Ometi tekkis toitlustajatel esimeste palavate proovipäevade jooksul kahtlus, kas lihavabu suppe ikka jagub.

«Järjekorrad looklesid just lihavaba supi juures: tundus, et maitse-eelistused on üleöö muutunud,» nentis Orkla Eesti Põltsamaa brändijuht Mari-Liis Rümmel. «Nädalavahetuse ilm muutis eelistused taas ootuspäraseks – külma ja vihmaga tulid lapsed pärast laulmist supitelki sooja otsima ja paljud neist eelistasid just tummisemaid suppe. Suppi küsiti veel pärast peo lõppu ja enne kojusõitugi, mistõttu pakkusid naiskodukaitsjad sooja toitu pühapäeva hilisõhtuni.»

Leibur oli supi kõrvale planeerinud 146 700 viilu leiba ja saia. Juba proovipäevadel sai selgeks, et sellest kogusest ei jätku, ning juurde toodi nii leiba kui saia – viimast söödi planeeritust koguni kolmandiku võrra rohkem. Kokku leidis tee peoliste kõhtu 86 870 viilu Ruksi leiba ja 113 716 viilu Kirde saia, mis teeb peaaegu 10 000 pätsi.

Magustoiduks planeeris Balbiino 131 000 spetsiaalselt peoks valminud kommitükkidega koorejäätist ja ligi 20 000 kohukest. Jäätist jäi üle vaid mõne ära jäänud söögikorra tõttu. Kui juba sööma tuldi, siis magustoidust pigem ei loobutud.

Esmakordselt olid peol kasutusel pestavad toidunõud. Eesti Pandipakend korraldas nõude teekonna selliselt, et pärast iga toidukorda koguti nõud kokku, pesti, kuivatati ning suunati peole tagasi. Supi tegid suures katlas soojaks ja serveerisid peolistele naiskodukaitsjad.

Kolmeteistkümnes noorte laulu- ja tantsupidu toimus eelmisel nädalal, pidu väisas ligi 90 000 külastajat, laulukaare all astus üles üle 23 000 laulja ning tantsuplatsil üle 8000 tantsija.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles