Võru tööstusloo kirkalt peatükilt pühitakse tolm

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kagu-Eesti Innovatsioonikeskuse juhataja Anita Hoole sõnul oli Võrus toodetud seinasektsioon defitsiit, mille ostuks jagati lube. Praegu on avastuskeskusel olemas vaid selle makett.
Kagu-Eesti Innovatsioonikeskuse juhataja Anita Hoole sõnul oli Võrus toodetud seinasektsioon defitsiit, mille ostuks jagati lube. Praegu on avastuskeskusel olemas vaid selle makett. Foto: Arved Breidaks

Võru mööblitööstuse kunagises südames Räpina maantee ärihoones kraamitakse välja vanad mööblimaketid ja fotoalbumid, et rajada aasta lõpuks sinna Võru tööstuse kunagise lipulaeva pärandil põhinev avastuskeskus.

«Võib-olla noor inimene ei teagi, et nõukogude ajal toodeti siin mööblit IKEA-le. Üks tootmishoone oli spetsiaalselt selleks ehitatud,» rääkis MTÜ Kagu-Eesti Innovatsioonikeskus (KEIK) juhataja Anita Hoole. «Meil on siin midagi olulist, mida tasub esile tuua ja säilitada.»

Nõukogude ajal loorbereid lõiganud ja rändpunalippe teeninud Võru mööblivabriku mineviku talletamine pole ainus idee, mida loodav avastuskeskus Hoole sõnul kannab. Tegemist pole tehasemuuseumiga, kus vanad tootenäidised on lihtsalt ritta seatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles