FOTOD Põlvamaa vibulaskjad võitsid MM-il kuld- ja hõbemedali

Maarius Suviste
, reporter
Copy

Soomes toimunud vibujahi maailmameistrivõistlustel võitis Põlvamaalt pärit Rihard Rammul maailmameistri tiitli ja Hanna-Marleen Oras hõbemedali.

Rovaniemis eelmisel nädalal aset leidnud MM-il, kus osales ligi 900 sportlast, oli teiste seas võistlustules ka 33 vibulaskjat Eestist. Põlvamaalt osalesid Rihard Rammul Kanepi vallast ja Hanna-Marleen Oras Räpina vallast.

Võisteldi 3D loomade laskmises. Kokku oli neli võistlust. Üks neist toimus öösel kesköise päikese paistel, mis algas kell 20 ja metsast tuldi välja pärast kella 2 öösel.

Rihard Rammul võitis pikkvibu juunioride klassis esikoha ja Hanna-Marleen Oras pikkvibu noorte täiskasvanute klassis teise koha.

Orase sõnul oli tegu täiesti teistmoodi võistlusega. «Rajad olid huvitavad ja ilusad, aga väga kivised või siis jällegi soised. Ikka midagi muud, kui Eestis võistelda,» sõnas ta.

«Need kivid purustasid mu nooli nagu õlekõrsi. Kui mööda lasid, oli nool puruks ka. Seega tuligi pihta lasta,» ütles Rammul. «Mulle meeldis see võistlus palju rohkem kui eelmisel aastal, sest 3D loomade formaat meeldib mulle rohkem. Rajad olid lahedad ja üliilusate vaadetega. Noh, eks võita on ka lahe.»

Tegemist on Põlvamaa noore vibulaskja järjekordse MM-i tiitliga. Eelmisel aastal pälvisid Rihard Rammul ja Hanna-Marleen Oras mõlemad pikkvibus MM-i tiitli.

Nad treenivad Kagu Vibuklubis ning nende treenerid on Aivar ja Anne London.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles