Dokfilmide programmi rändkast tutvustab Piusal Ülo Pikkovi dokfilmi

LEPM
Copy
Filmitegijaid tutvustav rändkast jõudis Piusa külastuskeskusesse,
Filmitegijaid tutvustav rändkast jõudis Piusa külastuskeskusesse, Foto: MTÜ Tartu Filmiselts

Euroopa kultuuripealinna Tartu 2024 Ellujäämise Kunstide Dokprogrammi Lõuna-Eestist filme tegevat kaheksat filmitegijat tutvustav rändkast jõudis Piusa külastuskeskusesse, kus tutvustab Eesti režissööri Ülo Pikkovi lühidokumentaali “Õmblusmasin”.

Filmi tegevus kajastab sada aastat tagasi aset leidnud sündmusi Petseris, kuid eelkõige on see film inimeseks olemisest ja inimeseks jäämisest ka kõige lootusetumal hetkel. “Õmblusmasin” saab olema film Petseri linnast ja sealsetest inimestest jutustatuna läbi režissööri vana-vanaema elusaatuse. Pikkovi sõnul on põhiliseks inspiratsiooniallikaks olnud tema vana-vanaema fotoalbum ning möödunud sajandi filmikroonika, mida leiab Eesti arhiividest.

Rändkast ootab külastajaid Piusa külastuskeskuses kuni 25. juulini.

Selle aasta jooksul jõuab igasse filmiga seotud paika Ellujäämise Kunstide Dokprogrammi rändkast, et tutvustada valitud filme ja pakkuda võimalust osaleda loosis, mille auhinnaks on nädal Piirissaarel. Rändkasti võib leida sel aastal veel Peipsiveerelt, Tõraverest ja Piirissaarelt. Ellujäämise reisi loosis saab osaleda ka läbi kodulehe https://tartudok2024.ee/filmid/.

Tänavu kevadel valis Tartu 2024 Ellujäämise Kunstide Dokprogramm välja kaheksa filmitegijat Eestist ja välismaalt, kelle filmid linastuvad Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi raames 4. mail 2024. Filmid sünnivad koostöös Eesti produktsioonifirmadega. Teised valitud filmitegijad on Viesturs Kairišs Lätist, Andrey Paounov Bulgaariast, Ülo Pikkov, Eva Kübar ja Maria Aua Eestist ning Carl Olsson Rootsist ja Andris Gauja Lätist. Lühifilmide tootmist rahastavad Eesti Filmi Instituut ja SA Tartu 2024. Rändkast valmis koostöös Tartu kunstnik Sashamiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles