Veteran tegi endale ilusa sünnipäevakingi

Copy
Olev Kooskora võistles Kairos sealses olümpiabasseinis neljal individuaalalal.
Olev Kooskora võistles Kairos sealses olümpiabasseinis neljal individuaalalal. Foto: Erakogu

Olev Kooskora (61), kes jagab elu Põlvamaal Partsi külas asuva isatalu ja Tartu vahel, võttis juuni lõpus ette reisi Egiptusesse. Sealses 10 rajaga 50-meetrises olümpiabasseinis peeti maailmameistrivõistlusi lestadega ujumises.

Veteranid – ujumises jõutakse selle nimetuseni juba 26-aastaselt – võistlesid kahel päeval.

Kooskora osales kõikidel aladel, kus ujuti krooli hingamistoru ja kahe lestaga. 50 meetri distantsil sai ta neljanda koha, pronksi võitis 100 ja 200 meetri ujumises. MMi meistritiitli ja kuldse medali tõi talle oma vanusegrupis M60–64 400 meetri ujumine.

«400 meetri distantsil käis tihe rebimine Egiptuse ja Prantsusmaa ujujaga. Minu võiduaeg on neli minutit ja 49 sekundit, teiseks jäänud egiptlane ujus selle maa viie minuti ja kahe sekundiga,» selgitas Kooskora. Teateujumistes sai ta neljanda koha 4 x 50 meetri ja viienda koha 4 x 100 meetri distantsil. Kooskora vanusegrupis oli võistlejaid üheksa.

Eestisse toodi äsja MMilt lisaks Kooskora kullale veel kolm kulda. Need võitis Maksim Merkuri monolestaga ujumises.

Eestis, täpsemalt Tallinnas treenib lestaujujaid endine allveeujuja Margarita Berezevskaja. Nüüd sai ta 13 naise konkurentsis MMilt viis hõbedat.

Nii treener kui Kooskora nentisid, et võistlus oli hästi korraldatud. Osalejaid oli 40 riigist kokku ligi 180. Võistejatel oli mahti tutvuda ka Kairo muuseumi ja püramiididega. Hiljem jäi veidi aega puhata Hurghadas palmide all ja snorgeldada Punases meres. «See oli mu kõige eksootilisem sünnipäevakink – tulla Egiptuses lestaujumise maailmameistriks,» tunnistas kojulennu päeval 61. sünnipäeva tähistanud Kooskora.

Kooskora alustas ujumistreeninguid toonases Tartu 5. keskkoolis, tänase Tamme põhikooli basseinis pool sajandit tagasi, 11-aastase koolipoisina. Täiskasvanuna köitis teda rohkem korvpall. Ujumise juurde naasis ta veteranina kolm aastat tagasi. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles