Eesti kõige tulisem tükk metalli

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Võrumaal kunagi triona alustanud Tankist on praegu koosseisus Simo Atso (vasakult), Kevin Marks, Margus Traumann ja Martin Väinmaa.
Võrumaal kunagi triona alustanud Tankist on praegu koosseisus Simo Atso (vasakult), Kevin Marks, Margus Traumann ja Martin Väinmaa. Foto: Kevin Melk

Hilisel pärastlõunal prooviruumi naasev bänd on koolipoistele omases kesksuvises meeleolus: raskused on möödas, palju huvitavat veel ees, kuid uued jamad pole veel silmapiirile tõusnud. Kõrvulukustav mürin, mille nelik nüüd stuudios kuuldavale toob, annab usku, et selles sulatusahjus vormub Eesti metal-muusika järgmine suur ja tuline peatükk – Tankist.

«Me tahame järjest suuremalt, järjest paremini, järjest professionaalsemalt teha,» ütleb bändi laulja ja kitarrist Kevin Marks (25). «Me ei tee seda sellepärast, et väga tore on keldris tinistada. [Bassimees] Margus elab Tartus, [kitarrist] Martin ja [trummar] Simo Tallinnas, mina Võrus. Päris suur ettevõtmine, et lihtsalt pläristada natukene. Üritame minna suuremaks ja teha paremini kui kõik teised.»

Nii sõnastab Võrumaal 2013. aastal loodud thrash metal’i bändi Tankist vaate tulevikku selle ninamees Kevin; tööelus ajalooõpetaja Võru Kesklinna koolis. Asutajatest on ta bändis ainus, kuid eks see olegi paljuski tema bänd olnud. Juuni lõpus andis kvartett välja teise albumi, mis kvaliteedi poolest pani staažikamatel, juba kõike kuulnud metal-muusika austajatel prillid ninal üllatusest kerkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles