Parandamisentusiastid kogunevad Obinitsa muuseumisse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ettevõtmise üks eestvedajaid on Õie Sarv.
Ettevõtmise üks eestvedajaid on Õie Sarv. Foto: Pärnu Postimees

Taaskasutus muutub aasta-aastalt üha olulisemaks. Seda teemat kannab ka Setomaa muuseumide hooajanäitus «Olmeulm. Unõhusi jäänü’ elo» ning samadest mõtetest kantuna leiab 19.–20. juulil Obinitsa muuseumis aset parandajate kokkutulek.

Kas katkine asi on prügi või materjal ja uus võimalus? Selliste küsimuste üle arutletakse Obinitsas parandajate kokkutulekul, kuhu oodatud parandamist kui eluviisi nautivaid või järjest kasvavat keskkonnaärevust parandamisega maandavaid inimesi.

Kokkutulek annab võimaluse tutvuda parandamis­entusiastidel omavahel, kuulata, õppida ja jagada oma kogemusi ja mõtteid.

Kahe päeva jooksul saab tutvuda parandamistehnikatega, mida tutvustavad käsitööprofessionaalid ning täiendavad keskkonnaalased loengud. Ettevõtmine toimub Setomaa muuseumide ning käsitsi õmblemist propageeriva ja Setomaal elava käsitöömeistri Kairi Orava koostöös.

«Talvisel ajal korraldasime Obinitsa muuseumis Eve Mahhovi juhendamisel loovkampsiku kursuse, mis osutus väga populaarseks. Andsime vanadele kampsunitele uue elu. Selgus, et need teemad lähevad inimestele korda ning raiskamiskultuur teeb muret,» selgitas Obinitsa muuseumi külastusjuht Õie Sarv tagamaid.

«Samas oli juba ettevalmistamisel näitus «Olmeulm. Unõhusi jäänü’ elo» ning olmeelu arengut kajastavad näituseosad leiab kõigist meie muuseumimajadest Värskas, Saatses ja Obinitsas. Kairi osales samuti meie talvistes töötubades ning keskkonnateemadel võtab ta tihti sõna. Tema teadmiste ja kontaktide pagas on kokkutuleku korraldamisel ja kava kokku panemisel olnud hindamatu,» lisas Sarv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles