Helen Elias: valla teeb tugevaks ühtsus (1)

, Tõrva vallavanem (Reformierakond)
Copy
Helen Elias
Helen Elias Foto: Arved Breidaks

Selle mõttearenduse kirjapanekul olen täitnud Tõrva vallavanema vastutusrikast rolli täpselt kolm kuud. Niinimetatud «100 kriitikavaba päeva» pole veel lõppenud, aga usun, et on õige aeg heita kiire pilk tahavaatepeeglisse ning seejärel juba gaas põhja ja otse uute eesmärkide poole.

Olles veel abivallavanem, sai alguse üks olulisematest ümberkorraldustest, mis puudutas pea kõiki valla elanikke: haridusvõrgu reform. Selleni jõudmine oli pikk protsess, mis hõlmas olukorra analüüsi, huvirühmadega kokkusaamisi, hoolekogude kaasamisi ning viimaks arengukava vastuvõtmist volikogus. Ümberkorraldused on eelkõige vajalikud, et tagada kogu vallas kvaliteetne haridus, õpetajate järelkasv, vajalikud tugi­spetsialistid ja nüüdisaegne haridustaristu.

Üks kriitilisemaid küsimusi oli, kuidas leida võimekas inimene, kes suudab tõhusalt juhtida nii Tõrva gümnaasiumi kui Tõrva kooli ning ellu viia nüüdisaegse õpikäsituse põhimõtted. Konkursile lähenesime loovalt ning potentsiaalsete huvilisteni jõudmiseks kasutasime noortega koos tehtud videot sellest, millist koolijuhti nemad näha soovivad. Mitmeltki poolt oli kuulda, kuidas koolijuhi konkursid järjest luhtuvad sobivate kandidaatide puudumise tõttu, mis ülemäära optimismi ei lisanud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles