Peipsil lõpetatakse rääbisepüük avavee- ja ääremõrdadega

BNS
Copy
Värska sadam Pihkva järvel.
Värska sadam Pihkva järvel. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kolmapäevast peatatakse rääbisepüük Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvest avavee- ja ääremõrdadega, kuna selleks aastaks on nendele püügivahenditele eraldatud rääbisekvoot täis.

Regionaalminister Madis Kallas ütles, et kuigi sel aastal rääbist avavee- ja ääremõrdadega püüda enam ei saa, siis tänu individuaalkvootide rakendumisele on võimalik rääbisepüüki jätkata teiste vahenditega, mille kvoot ei ole veel ammendunud.

Sellest aastast rakendatakse Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järvel püügivahendipõhiseid individuaalkvoote. Rääbise 10-tonnine kogukvoot on jaotatud püügiks avavee-ja ääremõrdadega, kastmõrdadega ja mõrrajadadega. Avavee- ja ääremõrdadega püüdjad on lubatud saagi välja püüdnud ja seega peatatakse selle püügivahendi kasutamine rääbisepüügil. Kastmõrdadega ja mõrrajadadega püüdjad saavad jätkata püüki.

Rääbisepopulatsioon on Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järves järjest vähenenud. Selle taga on peamiselt järves valitsevad ebasoodsad looduslikud tingimused, mis ei soosi varu kasvu. Seetõttu on rääbise püügikvooti ka aastatega vähendatud.

Püügipiirangu reguleerimise alus on valitsuse möödunud aasta 11. novembri määrus, millega kehtestati rääbise lubatud aastasaak ja selle jagunemine püügivahendipõhisteks aastasaakideks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles