Eesti noored panid end proovile Rumeenias

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Üks startidest suurel motovõistlusel Rumeenias
Üks startidest suurel motovõistlusel Rumeenias Foto: MXmania

Rumeenias leidsid aset juunioride maailmameistrivõistlused motokrossis. Noorte hooaja tähtsaimal võistlusel tegi eestlastest parima tulemuse 85cc klassis kuuenda koha teeninud Sõmerpalu motoklubi sõitja Travis Leok.

85cc masinaklassi esimesse kvalifikatsioonigruppi kuulusid meie sõitjatest Sõmerpalu klubi esindaja Paul Raid ja Marten Raud. Kummalgi ei õnnestunud sellist ringiaega välja sõitja, mis otse finaalsõitudesse neid viinud oleks. Raid sai kirja 22. ning Raud 27. aja.

B-grupis tegi korraliku tulemuse Raidi klubikaaslane Travis Leok, kes üheksanda ringiajaga otse finaali pääses. Napilt jäi finaalikohast puudu Enriko Peilmanil.

Sõidus Last Chance oli vaja tulla esimese nelja sekka, et finaali pääseda. Sellega sai hakkama Peilman, kes kolmandana lõpetas. Napilt viies olnud Raid jäi esimesena reservi.

Põhisõidud

Esimeses põhisõidus tegi väga hea stardi Travis Leok, võttes avaringil sisse kuuenda koha. Esimeste ringide järel langes Travis seitsmendaks, kuid tugeva sõidu lõpuga tõusis viiendaks. Peilman sai 28. koha.

Teises sõidus Leok nii head algust ei teinud, kuid esikümne piirile pääses ta siiski. Rajal õnnestus tal mõned möödasõidud teha ja finišisse jõudis noormees seitsmendana. Peilman lõpetas 25. kohal ja Raid oli kolme­kümne esimene.

Võistluse kokkuvõttes oli meie parim Lootus, kes kümnenda koha sai. Mooses tuli 15. ja Lustus 25. kohale. Kristman sai kirja 40. koha.

Võistluse kokkuvõttes tuli Travis Leok 30 punktiga kuuendale kohale. Ühtlasi oli see ka eestlastest parim tulemus kõikide klasside peale. Peilman oli võistluse kokkuvõttes kahekümne kuues ja Raid kolmekümne teine.

125cc klassis osales finaalis viis Eesti sõitjat. Finaalikoha tagas endale ka Sõmerpalu noor motomees Sebastian Leok, kes oli seitsmeteistkümnes.

Finaal algas üsna hästi

Esimest finaalsõitu alustas meie poistest kõige paremini Leok, kes avaringil esimese 20 piirimail asus. Enamiku sõidust võitleski Leok pääsu eest 20 parima sekka ning lõpuks see tal ka õnnestus, finišisse jõudis Sebastian üheksateistkümnendana.

Teises sõidus sai eestlastest parima tulemuse Leok, kes 21. kohale tõusis. Kokkuvõttes sai ta 25. koha.

65cc klassi kvalifikatsioonis oli A-grupis meie sõitjatest kõige kiirem Gregor Lootus, kes sai parimal ringil kirja üheksanda aja. Teises grupis tagasid otse pääsu finaali Robin Robert Mooses ja Sõmerpalu klubi esindav Enri Lustus. Mooses oli üheksas ja Lustus üheteistkümnes.

Avasõidus meie poistest keegi head starti teha ei suutnud. Kõige paremini sai minema Mooses, kes avaringi järel 19. kohta hoidis. Rajal õnnestus tal teha mõned möödasõidud ja Mooses tuli finišisse 16. kohal. Kohe tema selja taga lõpetas Lootus. Ka Lustusel õnnestus punktikohale tõusta ja ta jõudis finišisse 19. kohal.

Teises sõidus tegi korraliku stardi Lootus, kes avaringil 13. kohal oli. Esimestel ringidel tegi ta marulist tempot ja hulga möödasõite ning nii õnnestus tal koguni viiendale kohale tõusta. Väga hea sõidu tegi ka Mooses, kes tuli finišisse kaheteistkümnendana. Lustuse sõit ebaõnnestus ja ta jäi 36. kohale. Kokkuvõttes oli klassis meie parim Lootus, kes kümnenda koha sai. Mooses tuli 15. ja Lustus 25. kohale. Kristman sai kirja 40. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles