Elektrilevi investeerib Valgamaale 1,8 miljonit

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm
Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm Foto: Madis Veltman

Võrguettevõte Elektrilevi plaanib Valgamaal investeerida aastatel 2023–2024 1,8 miljonit eurot.

«Aastal 2023 on üle riigi planeeritud varustuskindluse tõstmiseks investeerida ligi 65 miljonit eurot, mille käigus ehitame 650 kilomeetrit ilmastikukindlat võrku ja uuendame-ehitame 90 alajaama. Teine pool lisandub siia tootjaliitumiste investeeringutest tehtavatest võrgulaiendustöödest. Ka liinikoridoride hooldus ja laiendamine on meil üks eelistusi,» sõnas Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Nagu mujal Eestis, nii ka Valgamaal on endiselt peamine fookus varustuskindlusel, kinnitas Härm. «Valgamaal rajame varustuskindluse tõstmiseks kokku 43,4 kilomeetrit ilmastikukindlat võrku, millest 10,3 kilomeetrit on uut maakaablit. Samuti vahetame viimase aja statistika järgi kõige rikkelisemad liinid ilmastikukindla õhuliini vastu, kokku 33,1 kilomeetrit liine.»

Aastal 2022 investeeris Elektrilevi kokku 123 miljonit eurot elektrivõrguga liitumisteks ja töökindluse tõstmiseks.

Härmi sõnul on võetud eesmärgiks järgmise viie aastaga võrku kiirendatud korras uuendada. Kui eelmise viie aasta jooksul investeeriti 480 miljonit eurot, siis järgmisel viiel aastal on eesmärk Eesti elektrivõrgu paremaks muutmiseks investeerida miljard eurot.

«Kokku soovime viie aastaga uuendada 11 000 kilomeetrit elektrivõrku ja 3000 madalpinge alajaama ning 40 piirkondlikku kõrgepinge alajaama. See kõik maksabki miljard eurot,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles