Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga haigla juures tegutseb sellelgi aastal Tervisekohvik.
Valga haigla juures tegutseb sellelgi aastal Tervisekohvik. Foto: Jaan Rapp

Uksed avab 20 kohvikut

Augusti esimesel laupäeval peetaval Valga valla kohvikutepäeval avab oma uksed lausa 20 ühepäevakohvikut.

Kõik kohvikud on omanäolised, tegevust jagub nii pere suurematele kui väiksematele.

Lisaks põnevate maitsete kogemisele on võimalus soetada endale midagi praktilist ja kaunist kapitühjendusmüügist, kontrollida oma tervist, osaleda õpitubades, jäädvustada mälestus fotoboksis, kuulata head muusikat ja külastada äsja avanud Pedeli rannakohvikut.

Kohvikutest enamik ehk 13 paikneb mõistagi Valgas, ent neid leiab ka Lüllemäelt, Laatrest, Tõllistest, Karulast, Tahevalt ja Soorust. LEPM

Astronoomiahuvilised kohtuvad Otepää lähistel

Eesti astronoomiahuvilised ja taevavaatlejad kohtuvad 9.–13. augustil Otepää lähistel Sokka puhke- ja vabaajakeskuses valdkonna aasta suursündmusel – Astronoomiafestivalil.

Kavas on 12 ettekannet kõikvõimalikel kosmilistel teemadel kauge universumi kaardistamisest Eesti oma satelliitide ehitamiseni; neli muusikalist etteastet kolmel õhtul; õhtused teleskoobivaatlused ja langevate tähtede uurimine. Samuti tähistaevaetendused Ahhaa täispuhutavas planetaariumis ja põnevad astronoomiateemalised töötoad igas vanuses osalejatele. Ei puudu ka auhinnaline viktoriin.

Tulla võib üksi või kogu perega, kogu festivali ajaks või ainult ennast kõige rohkem huvitavatele sündmustele, isiklikku teleskoopi omamata või koos sellega.

Ettevõtmise korraldab Eesti astronoomia selts. LEPM

Hargla sai ajutise pakiautomaadi

Hargla maakultuurimaja juurde paigaldati Valga vallavalitsuse ja Omniva koostöös kolmeks kuuks mobiilne pakiautomaat, et selgeks teha, kui suur on selles piirkonnas pakikäive.

Kui arvud näitavad, et pakke käib automaadist läbi kuus umbes 500, on lootust külla saada päris statsionaarne pakiautomaat.

Varasemalt on Valga vallas sarnase koostöö käigus pakiautomaadid saanud Tsirguliina alevik ja Lüllemäe küla. LEPM

Tõrva kaarsild on ajutiselt suletud

Tõrva kesklinna ja Tantsumäge ühendav kaarsild on vallavalitsuse teatel nädala lõpuni suletud. Seejuures pole seda võimalik ületada ka laupäeva hilisõhtul Veskijärve ümbruses toimuva Tõrva Tulede Öö ajal.

Kaarsild oli ajutiselt suletud ka mullu oktoobri keskel. Siis paigaldati sellele tugevdused. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles